Otkrivena počiniteljica krađe

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika policijske postaje Beli Manastir utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 29-godišnjakinja počinila kazneno djelo „Krađa“. Naime, sredinom siječnja 2023. godine u Bilju iz otključane obiteljske kuće ukrala je 1500 eura. Protiv 29-godišnjakinje podnosimo prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Teška prometna nesreća između Petrijevaca i Šaga

Policijska uprava osječko – baranjska danas je u 10,20 sati zaprimila dojavu da je na cesti između Petrijevaca i Šaga došlo do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala tri osobna automobila i u kojoj ima ozlijeđenih osoba zbog čega je na mjesto događaja upućena hitna pomoć. Iz Kliničkog bolničkog centra Osijek je u 13,05 sati zaprimljena obavijest da je jedna osoba od posljedica prometne nesreće preminula, dok su još tri osobe ozlijeđene. Kvalifikacija njihovih ozljeda za sada nije poznata. Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo zbog nepravilnog pretjecanja.

Provalio u čamac

Nepoznati počinitelj je između 15. i 16. kolovoza na Dravi u Osijeku provalio u kabinu čamca te ukrao razni ribolovni pribor, zvučnik i dalekozor. Pedesetsedmogodišnjem vlasniku nastala je materijalna šteta oko 1300 eura. No, provalniku to nije bilo dovoljno pa je otišao do susjednog čamca u čiju je kabinu pokušao bezuspješno provaliti, nakon čega s udaljio u nepoznatom smjeru. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće dvije osobe su zadobile lake tijesne ozljede dok je u jednoj prometnoj nesreći nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Đakova i jedna na području Našica.

U nadzoru prometa zatečeno šest vozača pod utjecajem alkohola

Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentirano šest vozača (tri osobnog automobila i tri bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao autom s 1,51 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 16,32 sata u Ernestinovu kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 41-godišnjak iz Vinkovaca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola od 1,51 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još