Otkriven provalnik

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Belišće utvrđena je osnovana sumnja da je 25-godišnjak tijekom 2022. i 2023. godine na postajnom području počinio osam provala. Osumnjičenik je provaljivao u obiteljske kuće, šupe, tvrtke, trgovine, i pritom je pričinio ukupnu materijalnu štetu preko 1.300 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Pronevjerio više od 2.500 eura

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Đakovo utvrđena je osnovana sumnja da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo „Pronevjera“. Naime, 9. studenog 2022. godine, kao djelatnik državne tvrtke 31-godišnjak vrijednosnu poštu nije uručio primatelju već ju je otvorio i novac zadržao za sebe. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta u iznosu višem od 2.500 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Provalio u trgovinu

Nepoznati počinitelj je između 28. i 29. kolovoza u Osijeku provalio u kuću iz koje je ukrao novac i osobni automobil s kojim se udaljio čime je 69-godišnjem vlasniku nastala materijalna šteta oko 1.300 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede dok je u preostalih sedam nastala materijalna šteta. Pet prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek, dvije na području PP Beli Manastir te jedna na području PP Đakovo.

U nadzoru prometa zatečena dva alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana dva vozača (jedan osobnog automobila i jedan električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao romobilom s 1,77 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 03,05 sati u Trpimirovoj ulici u Osijeku kada je zatečen 27-godišnji vozač električnog romobila. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,77 promila alkohola u krvi.

Pročitajte još