Otkriven provalnik

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Belišće utvrđena je osnovana sumnja da je 26-godišnjak od ožujka do lipnja na postajnom području počinio tri provale. Počinitelj je provaljivao u podrume i prostorije pravnih osoba iz kojih je ukrao pumpu i svjetla za bicikl, kotliće, sjekire, bušilice, puhalo za lišće, fleksericu, prehrambene proizvode, alkoholna pića i novac čime je pričinio ukupnu materijalnu štetu od oko 850 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Pronalazak minsko – eksplozivnog sredstva

Pedesetšestogodišnjak je jučer tijekom adaptacije nenastanjene kuće na širem području Našica pronašao tri kilograma eksploziva i šest detonatorskih kapisli, a što je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Tijekom protekla 24 sata sedam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lakše ozlijeđena dok je šest prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Šest prometnih nesreća evidentirano je na području PPRP Osijek te jedna na području i PP Belišće.

Evidentirana dva alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana dva vozača (jedan osobnog automobila i jedan bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola, a jedan vozač osobnog automobila se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u krvi.

Upravljao automobilom s 2,03 promila

Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je u 16,16 sati u Belišću, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 50-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,03 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još