Otkriven provalnik

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 46-godišnjak počinio kazneno djelo „Teška krađa“. Naime, počinitelj je između 29. i 30. ožujka na širem području Osijeka provalio u školu iz koje je ukrao tablet i tri prijenosna računala, čime ju je oštetio za oko 800 eura. Pretragom njegovog doma temeljem sudskog naloga pronađeni su otuđeni predmeti, koji su vraćeni u školu. Protiv počinitelja slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Uzrok požara isijavanje topline iz rasvjetnog tijela

Očevidom, koji je obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko – baranjske u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je da je uzrok požara u obiteljskoj kući i pomoćnom objektu u Tenji, isijavanje topline iz rasvjetnog tijela na gorivu tvar, kojom prilikom se požar proširio na krovište i strop pomoćnog objekta i kuće. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 25.000 eura.

Pronalazak minsko – eksplozivnog sredstva

Pedesetšestogodišnji djelatnik pravne osobe jučer je u Osijeku, prilikom izvođenja radova u polju, pronašao protupješačku minu, a koju je policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek na siguran način uništio.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede, a jedna osoba teške tjelesne ozljede dok je u dvije prometne nesreće nastala materijalna šteta. Prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek.

Evidentirana četiri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko-baranjske jučer su evidentirana četiri vozača (dva vozača osobnih automobila i dva vozača bicikala) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 2,13 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 18,10 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zatečen 53-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,13 promila alkohola u krvi.

Pročitajte još