Otkriven prevarant

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Đakovo utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 21-godišnjak počinio kazneno djelo „Prijevara“. O ovome smo već pisali, više informacija možete dobiti na ovoj poveznici. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičen za ratni zločin na području Općine Kneževi Vinogradi

Policijski službenici Odjela ratnih zločina, Službe općeg kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije, Policijske uprave osječko – baranjske dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su početkom 1991. godine u naselje na širem području Općine Kneževi Vinogradi došli naoružani pripadnici specijalne jedinice milicije, među kojima i tada 25-godišnjak koji je tom prilikom tjelesno zlostavljao tada maloljetnog 17-godišnjaka te mu prislonio automatsku pušku na leđa u namjeri da ga usmrti, a kojom prilikom je u tome spriječen od strane lokalnog stanovništva.

Protiv počinitelja (1966.) policijski su službenici podnijeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ iz članka 120. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja za počiniteljem je raspisana potraga s obzirom da se ne nalazi na području Republike Hrvatske.

Prevaren putem interneta

Preko internet oglasnika 30-godišnjak se 17. listopada javio nepoznatoj osobi s kojom je dogovorio kupnju mobitela. Nepoznata osoba mu je potom dostavila link lažne stranice dostavne službe u koju je 30-godišnjak upisao svoje osobne podatke i podatke bankovne kartice nakon čega je s njegovog računa skinut iznos od oko 235 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede dok je u tri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i PP Đakovo.

U nadzoru prometa zatečeno pet alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentirano pet vozača (četiri vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Biciklom upravljao s 2,15 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 23,17 sati u Belom Manastiru kada je u nadzoru prometa zatečen 58-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,15 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Pročitajte još