Otkriven prevarant

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Donji Miholjac utvrđena je osnovana sumnja da je 22-godišnji strani državljanin počinio kazneno djelo „Prijevara“. Naime, počinitelj je tijekom listopada 2023. godine stupio u kontakt s 33-godišnjakinjom te joj predložio ulaganja putem interneta kako bi zaradila. Na savjet počinitelja 33-godišnjakinja je u nekoliko navrata putem interneta uplatila ukupno gotovo 4.500 eura, nakon čega joj se počinitelj prestao javljati. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Ukrao auto

Nepoznati počinitelj je jučer u Belom Manastiru ukrao automobil čime je 43-godišnjoj vlasnici pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 3.000 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u sedam prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Pet prometnih nesreća evidentirano je na području PPRP Osijek te po dvije na području PP Beli Manastir i PP Đakovo.

Evidentirana dva alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana dva vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,17 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 12,50 sati između Donjeg Miholjca i Rakitovice kada je u nadzoru prometa zatečen 58-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,17 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Vozila 122 kilometara na sat

U Đurđancima je 27. travnja oko 10,40 sati, u nadzoru prometa zatečena 46-godišnjakinja koja se osobnim automobilom u naseljenom mjestu kretala brzinom od 122 kilometara na sat, gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još