Otkriven počinitelj više kaznenih djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđena je osnovana sumnja da je 50-godišnjak u prosincu 2023. godine te siječnju i ožujku na postajnom području počinio tri provale. Počinitelj je provaljivao u obrte iz kojih je ukrao tri prijenosna zvučnika i novac čime je pričinio ukupnu materijalnu štetu od oko 380 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Ukrao građevinski alat

Nepoznati počinitelj je između 8. i 10. ožujka u Dardi provalio u garažu iz koje je ukrao razni građevinski alat prilikom čega je 35-godišnjem vlasniku nastala materijalna šteta od oko 3.000 eura. Tragamo za nepoznatim počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u tri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Tri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te jedna na području PP Đakovo.

U nadzoru prometa zatečeno 33 alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske od 8. do 10. veljače evidentirano je 33 vozača (29 vozača osobnih automobila, osam vozača bicikala i jedan vozač električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,97 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 2,25 sati u Donjem Miholjcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 35-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,97 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili do 60 dana zatvora i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Osim alkohola evidentirano još 148 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 148 prekršaja od kojih je 51 prekršaj prekoračenja brzine, 23 nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, dva upravljanja pod zabranom, devet upravljanja neregistriranim vozilom te 54 ostalih prekršaja.

Pročitajte još