Otkriven počinitelj računalne prijevare

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 28-godišnji državljanin Rusije počinio kazneno djelo „Računalna prijevara“. Naime, nakon što je na jednom od internet oglasnika 59-godišnjakinja oglasila prodaju namještaja, 6. travnja 2022. godine stigla joj je poruka nepoznatog počinitelja, koji joj je nakon kratkog dogovora oko kupoprodaje oglašenih predmeta, poslao link, u koji je oštećena upisala svoje bankovne podatke, nakon čega joj je umjesto uplate skinuto 8.000 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U tri prometne nesreće tri osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede dok je u preostalih šest nastala materijala šteta. Pet prometnih nesreća dogodile su se na području PPRP Osijek te po dvije na području PP Beli Manastir i PP Đakovo.

U nadzoru prometa zatečeno šest alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer je u nadzoru prometa evidentirano šest vozača (tri osobnih automobila, dva bicikla i jedan električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,11 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 2 sata u Đakovu, kada je nadzoru prometa zatečen 46-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,11 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još