Otkriven počinitelj računalne prijevare

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Donji Miholjac utvrđena je osnovana sumnja da je 21-godišnji strani državljanin počinio kazneno djelo „Računalna prijevara“. Naime, 32-godišnjak je 30. srpnja stupio u kontakt 21-godišnjakom zbog kupovine fotoaparata putem internet oglasnika. Nakon kratkog dogovora oko kupo – prodaje oglašenih predmeta 21-godišnjak mu je dostavio link lažne stranice dostavne službe u koju je 32-godišnjak upisao svoje osobne podatke, podatke kartice tekućeg računa, kao i CVV broj, nakon čega je s njegovog bankovnog računa skinuto više od 400 eura, dok fotoaparat do danas nije dobio. Protiv osumnjičenog slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Prevaren putem interneta

Dvadesetdvogodišnjak je 24. rujna dogovorio posao putem interneta gdje je obavljao razne online narudžbe, a za koji posao mu nije isplaćena sva pripadajuća plaća i bonusi. Kada je putem elektroničke pošte kontaktirao tvrtku odgovoreno mu je da stranica s kojom je dogovorio posao ne pripada njima te da je lažna. Prevarenom 22-godišnjaku pričinjena je materijalna šteta u iznosu od oko 1.000 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede, dok je u preostalih četiri nastala materijala šteta. Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i PP Đakovo te jedna na području PP Donji Miholjac.

U nadzoru prometa zatečeno tri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana tri vozača (dva vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Biciklom upravljao s 1,56 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 22 sati u Donjem Miholjcu kada je u nadzoru prometa zatečen 53-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,56 promila alkohola u krvi.

Rezultati pojačanih mjera

Na području Policijske uprave osječko – baranjske jučer su provedene pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja oduzimanje prednosti prolaska i prekršaji pješaka. Ukupno je utvrđen 61 prekršaj od čega je 31 prekršaj oduzimanja prednosti prolaska i prekršaj pješaka te 30 ostalih prekršaja.

Pročitajte još