Otkriven kradljivac s našičkog područja

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Našice utvrđena je osnovana sumnja da je 26-godišnjak od 2. do 6. siječnja na postajnom području počinio dvije provale i jednu krađu. Počinitelj je provalio u prostorije autobusnog kolodvora gdje je ukrao sef s novcem i bicikl. Provalio je i u radni stroj u vlasništvu pravne osobe iz kojeg je ukrao gorivo, dok je iz dvorišta obiteljske kuće ukrao bicikl. Ukupno pričinjena materijalna šteta bit će utvrđena naknadno. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku, navode iz PU osječko – baranjske.

Dragovoljna predaja i pronalazak minsko – eksplozivnog sredstva

Djelatnici građevinske tvrtke su jučer na širem području Osijeka prilikom izvođenja radova iskopa pronašli 20 ručni bombi i jedan trotilni metak, a što je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Dragovoljno predao ručne bombe

Policijskim službenicima Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek građanin s područja Osijeka dragovoljno je predao pet ručnih bombi.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće četiri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u jednoj prometnoj nesreći nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PP Belišće te jedna na području PPRP Osijek.

U nadzoru prometa zatečena dva alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana dva vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao osobnim automobilom pa se odbio alkotestirati

U Đakovu je jučer oko 00,30 sati u nadzoru prometa zatečen 38-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom. Vozač se odbio alkotestirati te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još