Otkriven kradljivac

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 32-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, 32-godišnjak je 27. travnja na širem području Osijeka iz dvorišta farme ukrao četiri janjeta čime je 49-godišnjem vlasniku pričinio materijalnu štetu od oko 800 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Provalio u trgovinu

Nepoznati počinitelj je 11. svibnja na širem području Belog Manastira provalio u trgovinu iz koje je ukrao novac, cigarete i alkoholna pića. Pravnoj osobi je nastala materijalna šteta od oko 500 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Tijekom protekla 24 sata dvije prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Po jedna prometna nesreća evidentirana je na području PP Beli Manastir i PP Našice.

U nadzoru prometa zatečen 31 alkoholizirani vozač

Na području PU osječko – baranjske od 10. do 12. svibnja evidentiran je 31 vozač (24 vozača osobnih automobila, pet vozača bicikala, jedan vozač električnog romobila i jedan vozač motokultivatora) koji su bili pod utjecajem alkohola. Dva vozača (jedan osobnog automobila i jedan bicikla) odbili su se alkotestirati, a jedan vozač osobnog automobila odbio se podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu.

Upravljao automobilom s 3,43 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 23 sati u Osijeku kada je u nadzoru prometa zatečen 35-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 3,43 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Osim alkohola evidentirano još 188 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 188 prekršaja od kojih je 98 prekršaja prekoračenja brzine, 16 nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, pet upravljanja neregistriranim vozilom dva odbijanja alkotestiranja, jedan odbijanja ispitivanja na prisutnost droga u organizmu te 58 ostalih prekršaja.

Pročitajte još