Otkriven dvojac višestrukih kaznenih djela

Kao nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje utvrđena je osnovana sumnja da su 22-godišnjak i 19-godišnjak tijekom noći između 24. i 25. listopada u Osijeku počinili više provala i krađa. Tako su u ulici Cara Hadrijana provalili u ograđeni prostor pravne osobe, gdje su oštetili više parkiranih osobnih automobila.

Nadalje, dvojac je provalilo u pekarnicu iz koje su ukrali sokove, mobitel i novac te pravnoj osobi pričinili materijalnu štetu od oko 1.500,00 kuna. Na Vijencu Murse ukrali su četiri bicikla koja su bila parkirana ispred stambenih zgrada, a u ulici Kralja Petra Svačića ukrali su jedan bicikl i skinuli kotač s drugoga. Vlasnicima je nastala materijalna šteta od oko 4.600,00 kuna. Protiv osumnjičenih slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Upravljao automobilom s 1,63 promila

Tri vozača osobnog automobila jučer su vozili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 9,45 sati u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 69-godišnjak iz Otoka. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,63 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.

Tijekom protekla 24 sata šest prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Belog Manastira dogodile su se dvije, a u Đakovu jedna prometna nesreća.

Pročitajte još