Oštetio državni proračun za više od 2.000.000 eura

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave osječko – baranjske utvrđena je osnovana sumnja da je 45-godišnjak s područja Baranje počinio kaznena djela „Utaja poreza ili carine“ i „Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“. Naime, od 2018. do 2021. godine 45-godišnji vlasnik tvrtke, sa ciljem izbjegavanja plaćanja poreza, nije dostavio poreznoj upravi potrebne porezne podatke i dokumente. Također je podizao gotovinu, a da nije vodio potrebnu knjigovodstvenu dokumentaciju te je na taj način oštetio državni proračun za 2.067.018,78 eura. Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Izgorjela hala u Bizovcu

U Bizovcu je jučer oko 20,20 sati došlo do požara na hali 65-godišnjeg vlasnika. Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bizovac i Valapovo ugasili su požar u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba. Tijekom današnjeg dana policijski službenici u suradnji s protupožarnim inspektorima zaštite od požara obaviti će očevid na mjestu požara.

Izgorio krov na obiteljskoj kući

U Podravlju se u ponedjeljak oko 21,10 sati zapalio krov obiteljske kuće. Utvrđeno je da je uzrok požara tehnički kvar odnosno da je do požara došlo uslijed kratkog spoja krovnih osigurača. Na mjestu događaja očevid je obavio inspektor zaštite od požara u suradnji s očevidnom ekipom PU osječko – baranjske. Vatru su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijek, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Vlasnicima je nastala materijalna šteta od oko 25.000 eura

Tijekom protekla 24 sata tri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području PPRP Osijek dogodile su se dvije prometne nesreće, u Našicama jedna prometna nesreća.

Upravljao automobilom s 1,04 promila

Jučer su u nadzoru prometa evidentirana dva vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 69-godišnji vozač osobnog automobila iz Branjinog Vrha. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,04 promila te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 660 do 1.990 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 4 boda.

Pročitajte još