Osječko – baranjska županija i ove godine ulaže 400.000 eura u poboljšanje sportske infrastrukture

Osječko – baranjska županija nastavlja s ulaganjem u sportske terene i objekte na svom području te i ove godine ulaže 400.000 eura u kapitalne investicije jedinica lokalne samouprave i sportskih udruga i klubova. Tim povodom, danas (25. ožujka 2024. godine) su u Velikoj vijećnici Skupštine OBŽ u Osijeku potpisani ugovori o izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji, obnavljanju i opremanju različitih sportskih objekata, a uz potpisnike ugovora, tomu je nazočio i obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

„Danas smo potpisali 20 ugovora s jedinicama lokalne samouprave, odnosno 25 ugovora sa sportskim udrugama i klubovima s područja Županije vrijednih 400.000 eura. Nastavak je to prošlogodišnjih ulaganja u kapitalne sportske investicije, kada smo, pripremajući se za ovogodišnju titulu Europske regije sporta, također izdvojili gotovo 400.000 eura za projekte poboljšanja sportske infrastrukture i uvjeta rada naših sportskih djelatnika. Poseban naglasak stavljamo na djecu i mlade kojima želimo dodatno približiti sportski način života i sve ono dobro koje sport nosi. Osječko – baranjska županija je i odličan domaćin različitih sportskih manifestacija koje uz to, doprinose i turističkoj slici županije. Na ovome nećemo stati jer smo svjesni svega onoga što sport može pružiti mladom čovjeku tijekom života te ćemo s ulaganjima u sportsku infrastrukturu, sportaše i sportske djelatnike, nastaviti i u budućnosti.” – kazao je Lukić.

Na potpori Županije zahvalio se načelnik Općine Bilje Željko Cickaj istaknuvši kako će dobivena sredstva Općina uložiti u izgradnju malonogometnog terena s umjetnom travom. „Vrijednost čitave investicije je oko 70.000 eura, a velik dio tog iznosa, točnije 30.000 eura sufinancira nam Osječko – baranjska županija. Naime, što se tiče sporta, naša općina domaćin je niza sportskih aktivnosti, od svjetskih prvenstava do natjecanja lokalnog značaja, a sportom se bavi i više od stotinu djece s našeg područja. Upravo zbog toga, novoizgrađena će infrastruktura pridonijeti dodatnom obogaćivanju sportskih sadržaja i svega onoga što nudimo svojim stanovnicima.” – rekao je Cickaj.

Osječko – baranjska županija kontinuirano prati rad Teniskog kluba Đakovo, istaknuo je predsjednik Kluba Mišo Mesić, kazavši kako mu je izuzetno drago što je Županija prepoznala napore njihovog sportskog kolektiva. „Nadam se da svojim rezultatima opravdavamo ulaganja Osječko – baranjske županije, a sredstva koja su nam dodijeljena putem ovog javnog poziva iskoristit ćemo za nabavu opreme koja nam je prijeko potrebna.” – zaključio je Mesić.

Pročitajte još