Osječanin Marin Županović prvak Hrvatske u paraatletici

Na nedavno održanom paraatletskom natjecanju „Cro Open 2023” u Puli, sudjelovalo je više od 140 natjecatelja iz devet država, a već prvog dana natjecanja, zlatna medalja u koplju, u kategoriji f54, otišla je u ruke Osječanina Marina Županovića, paraatletičara iz Atletskog kluba Slavonija Žito, koji je prvi puta nastupio za svoj klub, koji je nedavno postao pridruženi član Hasosi-a.

Dan poslije, iako je samo išao ”isprobati” baciti i kuglu, osvojio je broncu i u kugli za istu kategoriju, pokazujući nevjerojatan nivo ustrajnosti i predanosti. Ovaj uspjeh dokazuje da su žene i muškarci s invaliditetom u mogućnosti postići sjajne sportske uspjehe, ali i da se odlični rezultati ne dobivaju preko noći, već kroz trud, rad i neprestanu predanost.

Uz podršku svojih trenera uspio je postati jedan od boljih paraatletičara u Hrvatskoj

Marin je osječki sportaš koji je cijeli život pokazivao nevjerojatnu hrabrost i talent kroz nizanje visokih sportskih rezultata od motociklizma pa sada i do paraatletike. Njegova priča predstavlja inspiraciju za sve ljude koji se bore s teškoćama i izazovima. Kao i mnogi drugi sportaši s invaliditetom, Marin se suočio s mnogim preprekama na svom putu. No, izabrao je ne odustajanje i borbu za svoje snove. Uz podršku svojih trenera Zorana Tadića i Krešimira Dumančića, uspio je postati jedan od boljih paraatletičara u Hrvatskoj.

”Zahvaljujem se svom klubu, savezu, Gradu Osijeku, organizatorima i sponzorima na podršci i omogućavanju ovog natjecanja. Bez njihove pomoći, ovakav uspjeh ne bi bio moguć. Ove medalje nisam osvojio samo za sebe, već i za sve ljude s invaliditetom koji se suočavaju s preprekama u svom životu.” – izjavio je Marin, koji će za dva tjedna nastupiti u talijanskom gradu Jesolu gdje će pokušati ”prebaciti” trenutno postojeći rezultat.

Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još