Orkestar Hrvoja Harkanovca na Zlatnim žicama Slavonije predstavlja baladu „Zbogom”

Hrvoje Harkanovac pravi je glazbeni multitalent. Ovom 25-godišnjem Osječaninu glazba je u krvi, magistar je tambure, svira više od deset instrumenata, a počeo je vrlo rano, još u trećoj godini najprije s bubnjevima pa tamburom. Dobitnik je brojnih nagrada, radi aranžmane za pjesme, nastupa s izvođačima poput Miroslava Škore, Šime Jovanovca i Blanke Došen, surađivao je i s pokojnim Kićom Slabincem, a svoj talent pokazao je kao solist na svjetskim pozornicama na kojima nastupa od 14. godine.

Vrijeme ovog osječkog virtuoza tek dolazi. Prošle je godine okupio sjajne glazbenike i osnovao Orkestar Hrvoja Harkanovca s kojim je ovog ljeta objavio pjesmu Zbogom. Hrvoje uz brata Darija potpisuje aranžman, a autori teksta i glazbe su Karlo Lukačević i Luka Senčić, koji je i član orkestra.

Pjesma je već postala hit među ljubiteljima tamburaške glazbe, osvojila je prvo mjesto na Zlatnom glasu Zlatne doline i tako se direktno plasirala na najprestižniji tamburaški festival Zlatne žice Slavonije, koji se u Požegi održava od 1. do 3. rujna. Najstariji član Orkestra Hrvoja Harkanovca ima 29 godina, svih sedam su renomirani glazbenici, isključivo nastupaju na domaćim i međunarodnim festivalima i natjecanjima te surađuju s poznatim zvijezdama poput Hanke Paldum i sigurno ćete za njih još čuti.

Pročitajte još