Okrugli stol „Zaštita mentalnog zdravlja roditelja” i promocija priručnika „Igrajmo se zajedno” u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske

U četvrtak 19. listopada u Varaždinu održan je Okrugli stol na temu “Zaštita mentalnog zdravlja roditelja” te se u razgovoru stručnjaka s autorima priručnika istaknula važnost ove teme definirajući mentalno zdravlje sukladno Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji kao stanje dobrobiti u kojem osoba ostvaruje svoje sposobnosti, može se nositi sa stresom svakodnevnog života, raditi produktivno i doprinositi zajednici u kojoj živi.

Priručnik “Igrajmo se zajedno” nastao je u okviru projekta “Roditelji na zadatku” sufinanciranog sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade sukladno Pozivu usmjerenom podršci roditeljstvu za 2023. godinu.

Mentalno zdravlje je i jedan od javnozdravstvenih prioriteta Svjetske zdravstvene organizacije

Predstavnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade istaknula je podršku prema svim aktivnostima usmjerenim na prevenciju i poboljšanje mentalnog zdravlja te pohvalila i čestitala na izradi priručnika za jačanje psihološke otpornosti i mentalnog zdravlja roditelja kao i na organizaciji Okruglog stola na temu zaštite mentalnog zdravlja roditelja.

Ujedno je napomenula da je Vlada RH donijela Strateški okvir razvoja mentalnog zdravlja te je i na taj način osiguran sveobuhvatan pristup ovom području na nacionalnoj razini. Mentalno zdravlje je i jedan od javnozdravstvenih prioriteta Svjetske zdravstvene organizacije.

Pročitajte još