OGŠ Kontesa Dora nastupom u Zadru zaključila niz koncerata povodom 100. obljetnice smrti Dore Pejačević

 

Prošle subote, 18. ožujka 2023., u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, održan je i finalni veliki koncert učenika triju glazbenih škola u sklopu projekta Dorissimo possibile koji se organizira i izvodi povodom 100. obljetnice smrti Dore Pejačević.

Kao i na prva dva koncerta, učenici iz tri glazbene škole zajedno su izveli djela iz bogatog opusa Dore Pejačević, a ovoga je puta posebna nota koncertu što je OGŠ Kontesa Dora Našice mogla izvesti Dorine skladbe prilagođene za instrumente tipične za naš zavičaj u Dalmaciji. Kako navode iz škole posebno im je drago da su njihovi učenici mogli nastupi u još jednom od hrvatskih narodnih kazališta.

Kako je ovo bila završnica projekta ovim putem bi se našička Glazbena škola zahvalila Glazbenoj školi Slavonski Brod te Glazbenoj školi Blagoje Bersa iz Zadra na suradnji, gostoprimstvu, dijeljenju veselja u druženju i u notama. Jednako tako zahvaljuju se na potpori i suradnji Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Osječko – baranjskoj županiji te Gradu Našicama. Čast im je bila izvoditi Dorina djela i u drugim dijelovima Hrvatske te se nadaju da će se u sljedećim godinama održavati ovakvi svečani i bogati koncerti u Dorinu čast, javljaju iz OGŠ Kontesa Dora.

Pročitajte još