Održano predavanje o EU sredstvima dostupnim udrugama

clip1
clip1
30. siječnja 2018. godine u prostoru Hotela Park Panolija, u sklopu projekta Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica održano je predavanje „EU fondovi kao sastavni dio volonterskog menadžmenta i temelj za osiguravanje sredstava za provedbu volonterskih programa“. Organizator događaja je Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice (CLIP Našice).
clip2
Ispred CLIP Našice i projektnih partnera, sve nazočne je pozdravila Emilija Malovčak, voditeljica projekta, koja je održala i kraće uvodno predavanje.
clip3
Predavanje o mogućnostima korištenja sredstava EU fondova održala je Danijela Maravić. Naglasak predavanja je bio na Europskom socijalnom fondu i popunjavanju obrazaca natječajne dokumentacije, a prikazani su i primjeri provedenih i projekata u provedbi. Cilj predavanja je bio potaknuti udruge da se aktiviraju i odluče na izradu i prijavu EU projekata sa kojima mogu osigurati sredstva potrebna za rad i provođenje volonterskih programa. „Osječko – baranjska županije je treća županija po broju udruga, a Našice kao mali grad imaju impozantnu brojku od 162 aktivne udruge upisane u Registar udruga RH. Od početka svoga djelovanja nastojimo raditi s predstavnicima udruga, educirati ih, osnažiti i pomoći im da rade još bolje. Jedna od velikih želja je potaknuti ih na izradu EU projekata i osiguravanje sredstava potrebnih za rad što će doprinijeti razvitku civilnoga društva, donijeti dodatne i bogatije aktivnosti za naše građane.“ rekla je Malovčak.
clip4
Predavanju su prisustvovali predstavnici DND-a Našice, Humanitarne udruge Dar dobrote Našice, Taekwondo kluba Našice, Moto kluba Našice, Hrvatske žene Našičko Novo Selo, Udruge „Otvoreno srce“ Našice, Udruge „Znanje i razvoj“ Đurđenovac, Udruge „Prijateljstvo“ Feričanci, Našičkog cvijeta – UOSIN, Udruge zagoraca „Kaj“ i KUD-a Zagorci Beljevina. Predavanje je bilo koncipirano tako da je uključivalo i raspravu polaznika i predavačice, s ciljem boljeg upoznavanja i prijeko potrebnog umrežavanja udruga. Projekt Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 556.699,09 kuna, a provodi se od 01. lipnja 2017. – 31. svibnja 2018. godine. Projekt provodi Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice (CLIP Našice) sa projektnim partnerima Centrom za socijalnu skrb Našice i Humanitarnom udrugom Dar dobrote Našice.
 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEbricks2016

Pročitajte još

Učitavanje...