Održani 22. Međunarodni etno susreti u Bilju

U parku ispred dvorca Eugena Savojskog u Bilju, u subotu 11. lipnja 2022. godine otvoreni su 22. Međunarodni etno susreti, a bogata ponuda domaćih proizvoda privukla je velik broj posjetitelja. Dvodnevna manifestacija desetljećima pomaže u očuvanju baranjske tradicije i kulturne baštine, a čast da otvori ovogodišnje izdanje Etno susreta imao je zamjenik župana Josip Miletić.


Etno susreti godinama privlače velik broj posjetitelja

“Već desetljećima svjedočimo bogatstvu tradicije, kulture i ljubavi prema baranjskim običajima, a manifestacija poput ove pravi je biser Općine Bilje i cijele Baranje. Zahvaljujući trudu organizatora i kvalitetnoj ponudi domaćih proizvoda Etno susreti godinama privlače velik broj posjetitelja, a Osječko – baranjska županija i u budućnosti će podržavati sadržaje poput ovog.” – kazao je Miletić.

Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj svima je poželio dobrodošlicu izrazivši zadovoljstvo da se nakon dvije pandemijske godine Etno susreti konačno održavaju bez epidmeioloških ograničenja.

“Ova manifestacija svojevrsna je uvertira u sve ono što nam slijedi u cijeloj Baranji, poput recimo Ribarskih dana, a dio je to ponude koju svake godine nastojimo poboljšati i u konačnici ponuditi našim gostima iz svih krajeva Hrvatske i šire.” – zaključio je Cickaj.

Stric pivo

Pročitajte još