Održane prve radionice partnera u Udruzi „Jaglac”

 

29. studenog 2023. održane su paralelne radionice stručne podrške za korisnike poludnevnog boravka i roditelje/članove obitelji na 3. godišnjem programu “Jaglac” moj drugi dom. Radionice su održale stručne suradnice Obiteljskog centra Područna služba Virovitičko podravska: Tamara Sadlovski prof.rehab. i Sandra Matošina Borbaš, prof. psiholog, a Udruga se zahvaljuje partnerima na njihovom doprinosu provedbi programa.

Trogodišnji program „Jaglac – moj drugi dom” (1.6.2023. – 31.5.2026.) provodi se u partnerstvu s Gradom Orahovica i Obiteljskim centrom Područna služba Virovitičko – podravska, a financira ga MROSP u iznosu od 25.000 eura na godišnjoj razini.

Opći cilj programa „Jaglac – moj drugi dom” doprinijeti razvoju i širenju nedostatnih izvaninstitucijskih usluga socijalne skrbi u cilju prevencije institucionalizacije, te povećanja socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama (OSIT) i osoba s invaliditetom (OSI) Virovitičko – podravske županije (VPŽ) i Osječko – baranjske županije (OBŽ).

Specifični cilj programa je omogućiti socijalnu uslugu poludnevnog boravka za 10 korisnika na području Grada Orahovice, općina Čačinci, Zdenci, Mikleuš i Crnac u VPŽ, te gradu Našicama i općinama: Đurđenovac i Feričanci u OBŽ te doprinijeti neovisnom življenju, socijalnom uključivanju, razvoju i održavanju radnih navika u cilju poboljšanja kvalitete života osoba OSI/OSIT.

Pročitajte još