Održana tribina pod nazivom ”Vrijeme heroja – kako smo obranili Vukovar i Hrvatsku”

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, u srijedu, 16. studenog 2022. godine, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana je tribina pod nazivom ”Vrijeme heroja – kako smo obranili Vukovar i Hrvatsku” koju je organiziralo Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko – baranjske županije. Tribini je nazočio i zamjenik župana Mato Lukić.

Predsjednik podružnice OBŽ Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Damir Buljević naglasio je kako je izuzetno važno da nove, mlade generacije znaju istinu o Domovinskom ratu i događajima iz ratnog Vukovara.

Istina o Vukovaru i Domovinskom ratu temelj je obrane i stvaranja slobodne i neovisne RH

„Ovo je prigoda da se sjetimo vukovarskih branitelja koji su dragovoljno otišli braniti grad, ne samo iz Vukovara, već i ostalih dijelova Hrvatske. Govorit ćemo o braniteljima iz Osječko-baranjske županije, iz Osijeka, Đakova, Našica i drugih mjesta koji su se na poziv vukovarskog Kriznog stožera prijavili i dragovoljno otišli braniti Vukovar. Oni će prikazati svoj ratni put i sudbinu te dane provedene u zatočeništvu zbog kojih su postali istinski heroji.” – kazao je Buljević.

„Istina o Vukovaru i Domovinskom ratu temelj je obrane i stvaranja slobodne i neovisne Republike Hrvatske zbog čega je izuzetno važno čuvati ju i prenositi novim generacijama. Zahvaljujući istinskim herojima koji su sudjelovali u obrani Vukovara, i mi na ostalim bojištima dobili smo priliku da se bolje organiziramo i naoružamo za sve ono što je slijedilo do konačne pobjede.” – zaključio je zamjenik župana Mato Lukić.

Pročitajte još