Održana tradicionalna izložba oldtimera – 28. po redu

U centru Našica na Trgu dr. Franje Tuđmana tradicionalno je održana međunarodna oldtimer izložba na sunčani Uskrsni ponedjeljak koja je i ove godine okupila zaista impresivan broj starih vozila. Glavni organizator ove manifestacije je Oldtimer klub Našice, a sudjelovali su Grad Našice, Turistička zajednica Grada Našice, Policija u zajednici PP Našice, Zajednica tehnička kulture Grada Našice, Gastronomska udruga Našice te Našičke mažoretkinje „Dora” kao i Zavičajni muzej Našice.

Dugogodišnja tradicionalna izložba

Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba koji je ujedno i preuzeo Zahvalnicu za izniman doprinos Grada u promicanju rada kluba i tehničke kulture.

„Na početku bih čestitao na izvrsnoj organizaciji tradicionalne izložbe Oldtimer kluba Našice, a zahvalio bih se i se predsjedniku Franji Hoferu kao i svim članovima koji sudjeluju na izložbi te našim gostima iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije koji su došli uveličati ovo tradicionalno okupljanje u Gradu. Želim iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svim članovima kluba na njihovom predanom radu i angažmanu koji su rezultirali ovom prekrasnom manifestacijom. Također, ne mogu ne spomenuti naše mažoretkinje koje su svojim nastupima dodale posebnu čar ovom događaju. Ova manifestacija predstavlja bogatstvo našeg grada, a ujedno promiče Našica kako unutar, tako i izvan granica Republike Hrvatske. Ove godine smo posebno ponosni što smo obogatili našu manifestaciju obilaskom dvorca obitelji Pejačević i ovo je prilika da našim gostima pokažemo duh našeg grada i način života uz izvrsnu eno i gastro ponudu koja upotpunjuje doživljaj.” – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

Uskoro će našički Oldtimer klub proslaviti 27. rođendan

Predsjednik Oldtimer Kluba Našice Franjo Hofer istaknuo je da je ovo 28. međunarodna izložba oldtimer vozila te je ujedno jedna od većih u ovom dijelu Hrvatske.

„Oldtimer klub Našice uskoro proslavlja 27 godina postojanja, a ova izložba je već 28. u nizu. Naš klub ima bogatu povijest, budući da je bio prvi klub istočne Hrvatske i brojao je preko 100 članova. Kako bi omogućili veće druženje i razmjenu informacija o restauraciji vozila, odlučili smo se za podijeliti u više klubova. Ovogodišnja izložba ističe se nekoliko prekrasnih Cadillac vozila, a primjećujemo smanjen broj motocikala u odnosu na broj automobila. Na početku rad Oldtimer kluba Našice, prva izložba je imala 28 motocikala i tri automobila, dok danas imamo pet motocikala i čak 120 automobila. Važno je napomenuti i veliku prisutnost vozila iz Mađarske – naši susjedi su došli s čak 17 vozila. Ova izložba svjedoči o ljubavi prema oldtimer vozilima i njihovoj važnosti u očuvanju povijesti automobilizma. Nadamo se da će posjetitelji uživati u raznolikosti vozila i bogatoj povijesti koju oni predstavljaju.” – izjavio je predsjednik Hofer.

Nakon svečanog otvorenja, podjele zahvalnica i nagrada najboljim „oldtimerašima” posjetitelji su mogli uživati u obilasku obnovljenog Velikog dvorca uz stručno vodstvo ravnateljice Zavičajnog muzeja Našice Silvije Lučevnjak dok su se Turistička zajednica i direktorica Ines Resler potrudili predstaviti vrhunska vina poznate i priznate feričanačke vinarije Enosophije. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još