Održana sjednica Odbora Gradskog društva Crvenog križa Našice

Danas je u Gradskom društvu Crvenog križa Našice održana sjednica Odbora Gradskog društva Crvenog križa Našice. Članovi odbora upoznati su s aktivnostima koje su provedene od prošle sjednice. Prema dnevnom redu pružene su informacije o projektu „Zaželi i ostvari!“, projektu Dostave toplih obroka te o Ljetnoj školi mladih od 22. do 29. kolovoza.

Projektom „Zaželi i ostvari!“ zaposleno je 12 žena koje obilazile i brinu se za svoja 72 socijalno ugrožena korisnika. Projekt djeluje na području Grada Našica i općina Feričanci, Donja Motičina, Đurđenovac, Koška i Podgorač, a njegova vrijednost je 576.000,00 eura.

Održat će se i Ljetna škola mladih od 22. do 29. kolovoza 2024. godine u Centru za edukaciju u Orahovici

Projektom Dostave toplih obroka u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Zavodom za socijalni rad Ispostava Našice u okviru Programa pomoći u kući krenulo se s programom dostave toplih obroka za osobe u potrebi. Dostava toplih obroka provodi se prema rješenju Zavoda za socijalni rad Ispostava Našice. Na ovaj način unaprjeđuje se kvaliteta života i podupire korisnika u samostalnom zadovoljavanju osnovnih životnih potreba.

Osim projekata, održat će se Ljetna škola mladih od 22. do 29. kolovoza 2024. godine u Centru za edukaciju u Orahovici. Na ljetnoj školi ukupno će sudjelovati oko 130 mladih, dok će iz GDCK Našice biti 8 sudionika, a dio mladih će sudjelovati i u organizaciji i provedbi same Ljetne škole. Obučavat će se za sljedeće programe:

  • Program osposobljavanja iz područja prve pomoći,
  • Program osposobljavanja iz područja terenskih jedinica,
  • Program osposobljavanja iz područja realističnog prikaza ozljeda,
  • Program osposobljavanja iz područja preventivnih programa HCK,
  • Program integracije migranata, poštovanje različitosti i integracija „U čemu je razlika ako sam različit“.

Gradsko društvo Crvenog križa Našice se zahvaljuje svim volonterima koji ih prate u svim aktivnostima te dobrovoljnim darivateljima krvi koji i u ovim ljetnim mjesecima, kada je manjak krvnih pripravaka, daruju dio sebe.

Izvor: GDCK Našice

Pročitajte još