Održana Ljetna škola za učitelje

U sklopu projekta Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske, u hotelu „Grand Hotel View“ u Postiri održana je „Ljetna škola za učitelje“ u kojoj su sudjelovali odgojno – obrazovni djelatnici s područja Osječko – baranjske i Virovitičko – podravske županije, a koji su pokazali motiviranost za usavršavanje u STEM području.

Radionice su održane u organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko – dalmatinske županije, a teme su bile: „Pričajmo malo o meni“ – radionice za osobni i profesionalni rast, „Motivacija za rad na sebi“ uz prepoznavanje i jačanje vlastitih resursa, definiranja „mojih jakih i slabih strana“. Bila je tu i radionica na temu „Sagorijevanje“ te definicijama „sindroma varalice“, sindroma „žene, majke, kraljice“, ali i o tome „kome pripadaju moja postignuća?“.

Projekt se financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora

Govorilo se i o „Generaciji Z“, odnosno o karakteristikama djece koju učimo i podučavamo, kao i o „Vještinama prezentacije i samoprezentacije“ s naglaskom na neverbalnoj komunikaciji te o metodama i alatima opuštanja, kako uz „tehniku sidra“ postići unutarnji balans i vježbama smanjiti anksioznost.

Ukupna vrijednost projekta Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske iznosi 21.020.771,60 kuna, nositelj je Osječko – baranjska županija, a partneri su Virovitičko – podravska županija, OŠ „Josip Kozarac“ Josipovac Punitovački, Osnovna škola Josipa Kozaraca Slatina, Osnovna škola Suhopolje, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poduzetnički inkubator BIOS Osijek, Centar izvrsnosti Splitsko – dalmatinske županije, Vitensenteret Innlandet Gjøvik, Norveška te Cluster za eko – društvene inovacije i razvoj „CEDRA“ Split.

Projekt se financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora, a vrijeme provedbe je do travnja 2024. godine. Po završetku projekta, planiran je nastavak ovih i sličnih aktivnosti RZC-a PAN HR.

Foto: Kristijan Toplak

Pročitajte još