Održana godišnja izvještajna skupština zavičajne Udruge Zagoraca “Kaj”

kaj1
kaj1

U Društvenom domu u Zoljanu održana je godišnja izvještajna skupština Udruge Zagoraca Kaj Našice koju je vodio predsjednik radnog predsjedništva Dragan Kumrić.

Na skupštini je analiziran prošlogodišnji rad te je donesen program rada za 2017. godinu. Čuvajući i njegujući kulturnu baštinu, tradiciju i običaje Hrvatskog zagorja, Udruga Kaj i u prošloj godini u Našicama je ostavila dubok trag.

U izvještaju o radu za prošlu godinu istaknute su brojne aktivnosti udruge: sudjelovanje na Vinskoj zabavi u Jarmini, orgnizacija Zagorskog čehala perja, sudjelovanje na Zagorskoj noći u Bizovcu i proslavi 20. godišnjice Zavičajnog kluba Adolfovac Osijek te na proslavi 18. obljetnice Zavičajnog kluba Zagorec u Josipovcu. Organizirana je i 3. gastromanifestacija Zagorski uskrsni običaji – Čez korizmu do Vuzema uz ponudu jela i kolača i prikaz običaja. U travnju je organizirana proslava 10. obljetnice postojanja i rada Udruge Kaj, kojoj su uz brojne članove iz Našica, Zoljana, Granica,Makloševca, Breznice Našičke, Nize, Lađanske, Ribnjaka, Lile, Velimirovca, Pribiševaca, Đurđenovca, Bokšića, Beljevine i Feričanaca, nazočili i predstavnici zavičajnih klubova iz Koprivnice, Grubišnog Polja, Osijeka, Josipovca i Jarmine te čelnici zagorske Općine Bednja, Općine Đurđenovac i Grada Našica. U svibnju je organiziran izlet u Đakovo koji je obuhvatio razgledavanje katedrale sv. Petra, Muzeja biskupa Josipa Jurja Strossmayera te Ergele lipicanaca, a završio je druženjem na jezeru Borovik. Organizirana je tradicionalna lipanjska gastromanifestacija Kolači moje babice za Dan grada Našica. Članovi Udruge Kaj sudjelovali su na godišnjoj skupštini Udruge Zagoraca Podravine u Koprivnici. Prošle godine organizirano je jubilarno. 10. hodočašće u Mariju Bistricu koje je bilo obogaćeno posjetom Ludbregu, a članovi Udruge Kaj predstavili su se i na festivalu Dani slavonske šume. Organizirana je deveta po redu Martinska zabava u hotleu Park Panolija, a izaslanstvo Udruge sudjelovalo je na Martinskoj zabavi u Velikim Zdencima u organizaciji Zavičajnog kluba Kaj vu srcu Bjelovarsko-bilogorske županije. Tijekom 2016. godine radilo se i na uređenju prostorija.

kaj2

 

Predsjednica Udruge Kaj Snježana Fridl i ovom prigodom se zahvalila Gradu Našicama, Općini Đurđenovac te Turističkoj zajednici grada Našica na vrijednim donacijama bez kojih Udruga Kaj ne bi ostvarila zacrtane aktivnosti.

U 2017. godini Udruga Kaj planira organizirati sva svoja tradicionalna događanja te nastaviti druženja sa zavičajnim klubovima u Zagrebu, Vrbnom, Koprivnici, Grubišnom Polju, Jarmini, Osijeku i Josipovcu te zagorskom općinom Bednja. U planu je izrada web stranice, novih članskih iskaznica te suvenira Udruge. Udruga trenutno okuplja 230 članova.

kaj4

 

“Posebno nam je drago da se broj članova ne smanjuje, već dolaze i novi te da nemamo problema s opadanjem motivacije članstva koje se u velikom broju odaziva našim aktivnostima. Oko udruge je okupljen određen broj članova koji mogu doprinijeti rastu i razvoju, ali i sadržanom bogatstvu. Nadam se da će i 2017. biti bar jednako plodonosna kao i 2016. godina, a sigurno ćemo svi zajedno raditi u smjeru da bude bolja i uspješnija.” naglasila je predsjednica Udruge Kaj Snježana Fridl.

kaj3

 

U svojim pozdravnim govorima, načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović, obnašatelj dužnosti gradonačelnika Našica Stjepan Pintarić te predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić, pohvalili su rad Udruge Kaj te poželjeli nastavak dobre suradnje. Skupštini je bio nazočan i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice Josip Matek. 

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2017/5mjesec/3/v1{/gallery}

Pročitajte još