Održana godišnja izvještajna skupština ŠUD-a “Šaran”

U prostorijama kluba ŠUD „Šaran“ održana je godišnja izvještajna skupština na kojoj su, uz članove udruge, nazočili i gradonačelnik Krešimir Kašuba, predsjednik Sportske zajednice grada Našica Nikola Antolović, direktorica Turističke zajednice Ines Resler, te u ime Vijeća Mjesnog odbora Našice Miroslav Ranogajec.

Brojni planovi i radne akcije 

Na početku skupštine predsjednik Športskog udičarskog društva “Šaran” Našice Branimir Vidić obratio se nazočnima i posebno zahvalio gostima na dolasku, kao i na nesebičnoj podršci u radu i suradnji.

“Održali smo brojne radne akcije te je odrađeno oko 600 radnih sati na radove na jezeru i uz jezero,  uz to napravili smo dvije ribolovne pozicije i održali školu ribolova za kadete i kadetkinje. Na jezeru Lapovac organizirali smo čak sedam natjecanja kroz proteklu godinu. Plan rada za 2022. godinu je apsolutno ispunjen, a sad su u planu novi projekti i sudjelovanja na natjecanjima ali i manifestacijama u našem gradu.”  – kazao je predsjednik Branimir Vidić te se zahvalio Gradu Našicama te Turističkoj i Sportskoj zajednici kao i Mjesnom odboru za podršku koju pružaju ŠUD-u Šaran Našice.

Promocija grada Našica diljem Hrvatske, ali i izvan granica

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba pohvalio je rad udruge istaknuvši da članovi aktivno rade na poboljšanju kvalitete života, okoliša ali i na promociji istine o Domovinskom ratu.

“Izuzetno važna udruga u našem gradu, održali su izvještajnu skupštinu te je vidljivo pozitivno poslovanje. Ova Udruga svojim radom i trudom promiče grad Našice diljem Hrvatske, ali i izvan granica. Naglašavam da imamo svjetskog prvaka, ŠUD Šaran s našim velikim vodenim resursom. Članovi ove udruge rade na poboljšanju kvalitete života, okoliša ali i na promociji istine o Domovinskom ratu. Prije mjesec dana osnovana je Udruga FLAG Pannonia kojoj je zadatak jačati kapacitet lokalnih aktera u ribarstvu, promicati širenje i razmjenu primjera dobre prakse, kao i pružiti platformu za promicanje razvoja područja ovisnih o ribarstvu. 

Također, osnivanjem Pannonie utječemo i na turističku priču našičkog kraja, a ona će se vezati uz sportsko ribolovstvo. Na našem području, kao i na području Osječko – baranjske županije, postoji veliki potencijal ovakvog vida ribolovstva. Raspolažemo velikim vodenim resursima – počevši od rijeka, jezera, akumulacija pa sve do ribnjaka. Naglasio bih kako je FLAG-a Pannonia drugi FLAG kontinentalne Hrvatske, a prvi se nalazi u Karlovcu. Imamo i velike planove na području lokalne samouprave, to jest planove za akumulacijsko jezero Lapovac koje je iznjedrilo svjetskog prvaka u šaranskom ribolovu” – istaknuo je gradonačelnik Kašuba.

Čestitke na dosadašnjem i uspjeh u budućem radu članovima ŠUD-a “Šaran” zaželjeli su direktorica Turističke zajednice Ines Resler, predsjednik Sportske zajednice Nikola Antolović te Miroslav Ranogajec.

Pročitajte još