Održan seminar “Žene u poduzetništvu” u okviru projekta Poduzetnički obzor

S ciljem uspostavljanja bolje suradnje i povezivanja poduzetnika, razmjene znanja i iskustava, Osječko – baranjska županija je u rujnu 2022. godine pokrenula besplatne edukacije za poduzetnike u okviru novog projekta – Poduzetnički obzor, a jedna od aktivnosti u sklopu projekta bio je i danas (3. veljače 2023. godine) održani seminar pod nazivom „Žene u poduzetništvu“.

„Ovo je osmi seminar organiziran u okviru našeg projekta Poduzetnički obzor, a današnja tema su žene u poduzetništvu. Iako poduzetništvo nije rodno određeno pa ne možemo govoriti o muškom i o ženskom poduzetništvu, svakako možemo govoriti o ženama u poduzetništvu iz dva razloga: 25% svih vlasnika trgovačkih društava u RH su žene, a prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na području Osječko – baranjske županije 60% nezaposlenih osoba su žene. Ova dva pokazatelja su nam dovoljan razlog da se posebno bavimo ženama u poduzetništvu, a danas to radimo kroz jednu edukaciju. Inače, Osječko – baranjska županija nizom svojih programa i mjera daje podršku upravo ženama, a nadamo se da ćemo i ovim seminarom dodatno motivirati žene koje već jesu u poduzetništvu, ali isto tako i pozvati one koje razmišljaju o upuštanju u poduzetništvo, da se odluče i to učine.” – istaknula je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović.

Županija prepoznaje važnost ulaganja u ovu granu gospodarstva

Zamjenik župana Josip Miletić naglasio je kako Osječko – baranjska županija kontinuirano ulaže u programe jačanja poduzetnika i njihovog poslovanja, a edukacije i seminari samo su jedan vid pomoći.

„Uvjeren sam da će se i zahvaljujući ovakvim programima, broj žena u poduzetništvu iz godine u godinu povećavati. Županija prepoznaje važnost ulaganja u ovu granu gospodarstva i jačanje poduzetničke vizije zahvaljujući kojoj će se nastaviti pozitivni trendovi koje bilježimo, poput rasta broja obrta, broja zaposlenih i dobiti, a svako radno mjesto temelj je razvoja Osječko – baranjske županije.” – rekao je Miletić.

Prije gotovo 30 godina, točnije 1994. godine, u poduzetničke vode otisnula se i današnja predavačica i poduzetnica Natalija Pekić koja je istaknula kako je najvažniji trenutak njezine karijere bio onaj u kojem je odlučila napustiti siguran posao i samostalno krenuti na tržište.

„Ono što djelomično jest odlika poduzetnika je da kada funkcionirate u okruženju u kojem manje – više veliki broj ljudi tvrdi kako nije moguć, vi ostajete čvrsto pri svojim uvjerenjima i u konačnici, ja bih bila toliko samouvjerena pa i rekla da svojim primjerom dokazujem da je apsolutno moguće.” – kazala je Pekić.

Pročitajte još