Održan seminar voditelja vatrogasne mladeži

Ovogodišnji seminar voditelja vatrogasne mladeži u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice održan je od 26. do 28. travnja u Fažani. Seminar je započeo s radom u petak, a predavanja su održana u Multimedijalnom centru Fažana. Na početku rada seminara sudionike je pozdravio i održao uvodno predavanje predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži HVZ-a Goran Dikšić. Potom je Josip Cingesar upoznao polaznike sa ulaznom anketom, dok je predavanje o kampu održao voditelj Kampa Tomislav Horvat. Ovogodišnji Kamp s radom počinje 23. lipnja a traje do 1. rujna.

U subotu su sudionike seminara obišli i prigodno pozdravili glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i zapovjednik VZŽ Istarske Dino Kozlevac. Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković je istaknuo ulogu voditelja vatrogasne mladeži u stvaranju novih vatrogasnih kadrova te poželio puno uspjeha u radu sudionicima seminara.

Prvo subotnje predavanje su održali Nedeljko Vukalović i Zdravko Filipaj na temu vatrogasnih natjecanja. O motivaciji mladih za rad u vatrogastvu su govorile Katarina Matkerić i Lidija Smolko. Rad s vatrogasnom mladeži u Republici Sloveniji su predstavile Renata Rupreht i Andreja Zupančič. Uslijedile su radionice u Kampu koje su vodili Josip Cingesar, Tomislav Barbarić, Hrvoje Novaković, Danijel Topalović i Miroslav Novosel.

U nedjelju je održana sjednica Savjeta za vatrogasnu mladež, a potom su prezentirani rezultati ankete te su podijeljene diplome sudionicima.

„Nastavili smo s organizacijom seminara za voditelje mladeži na kojem sudionici stiču znanja i nove ideje koje mogu upotrijebiti u svojim organizacijama. Veseli nas i nastavak suradnje s Gasilskom zezom Slovenije, čije su predstavnice i ove godine sudjelovale u radu seminara.” – rekao je na zatvaranju Seminara predsjednik Savjeta Dikšić i zaželio sreću u daljnjem radu svim sudionicima.

Izvor: HVZ

Pročitajte još