Odlični rezultati Taekwondo kluba Našice na natjecanju u Zagrebu

 

Povodom 45. godina postojanja kluba u subotu, 9. 12. 2023. godine Taekwondo klub Našice nastupio je na 19. adidas MAKSIMIR KUPU u organizaciji taekwondo kluba Maksimir iz Zagreba u dvorani Prir. škole Prelog. Natjecanje je organizirano u svim disciplinama – Kick, Borbe, Forme.

Taekwondo klub Našice nastupio je s mladom borbenom ekipom koja će u budućnosti pokazati izuzetne rezultate i s ekipicom formaša koja je na odličnom putu za velike uspjehe.

U formama su nastupile:

  • Tena Nađ u kategoriji KB-1 osvojila je brončanu medalju
  • Leona Šebalj u kategoriji KB-3 osvojila je brončanu medalju.

U borbama u kategoriji Kadetkinje B – 55 kg nastupile su Aurora Černjava i Antonela Nađ i našle se u finalu te je Antonela zauzela prvo mjesto i osvojila zlatnu medalju dok je Aurora zauzela drugo mjesto i osvojila srebrnu medalju.

Maja Lena Bureš u kategoriji mlađe kadetkinje +51 kg u finalu je naišla na višu i jaču protivnicu koja ju je zaustavila u prvoj rundi te je Maja osvojila srebrnu medalju. Težak put do finala i tri izrazito napete borbe osigurala nam je Nera Galić u kategoriji mlađih kadetkinja – 27 kg. Svojim neizvjesnim borbama Nera je osvojila zlatnu medalju pobjedom nad natjecateljicom iz TK Champion.

Tina Lešić nastupila je u kategoriji mlađih kadetkinja -51 kg gdje se našla u finalu i nakon odlične borbe nažalost izgubila od protivnice i zauzela je drugo mjesto, odnosno srebrnu medalju.

Zadnja u nastupu mlađih kadetkinja je Nika Rosković koja je u kategoriji mlađe kadetkinje -39 kg u odličnom nastupu zbog tehničke pogreške zaustavljena u polufinalu i zauzela 3. mjesto i brončanu medalju. Nika, nažalost, nije bila u finalu, a iz Kluba se nadaju da se na idućem natjecanju to neće ponoviti.

I za kraj u borbama je slavio jedini dečko iz našičkog kluba, Josip Mario Bureš, koji je nastupio u kategoriji mlađih kadeta -36 kg i s dvije pobjede osigurao put do finala i srebrnu medalju!

Sveukupno, klub je na ovom natjecanju osvojio 2 zlata, 4 srebra i 3 bronce te u kategoriji mlađih kadeta/kinja osvojio brončanu medalju. Nakon Maksimir kupa natjecatelji se pripremaju za Jastreb Open koji će se ove godine 17.12. održavati u Samoboru.

Pročitajte još

This will close in 8 seconds