Odličan uspjeh učenica OŠ kralja Tomislava na Međuopćinskoj smotri LiDraNo 2022.

16. veljače 2022. u OŠ Dore Pejačević Našice održana je Međuopćinska smotra LiDraNo 2022. OŠ kralja Tomislava nastupila je u literarnom izrazu s tri rada:

  1. Slušaj me, lirska pjesma učenice Ane Tomljanović, 4. a razred
  2. Lijep dan, lirska pjesma Sare Prodanović, 4. a razred
  3. Sigurna luka, lirska pjesma, Katarine Tonković, 4. a razred

Mentorica je učenicama učiteljica Liljana Kubaša.

Također su nastupili i u dramskom pojedinačnom izrazu sa sljedećim recitacijama:

Dora Budiša iz 3. a razred recitirala je pjesmu Riječi Zlate Kolarić – Kišur, a mentorica joj je učiteljica Jasmina Vidaković. Petra Čatić, učenica 4. a nastupila je s pjesmom Grigora Viteza, Staza. Njena je mentorica učiteljica Ljiljana Kubaša. Marija Bogdanić, učenica 5. b razreda, predstavila se pjesmom Enesa Kiševića, Velik kao dijete, a njena je mentorica učiteljica Branka Turza.

Kako navode iz škole ove su godine zbog epidemioloških mjera literarni i novinarski izraz organizirani online na platformi Teams, a dramski pojedinačni izraz održao se uživo u školi. Od tri rada OŠ kralja Tomislava u dramskom pojedinačnom izrazu dva su pozvana na Županijski susret: Dora Budiša s pjesmom Riječi i Marija Bogdanić s pjesmom Velik kao dijete. Međuopćinsko povjerenstvo pohvalilo je učenice za izražajnost i uživljenost pri govorenju, a posebno ih treba pohvaliti za hrabrost jer im je to prva ovakva smotra. Od tri literarna rada također su dva prošla na županijski susret: Sigurna luka, Katarina Tonković i Slušaj me, Ana Tomljanović.

Ovim putem čestitamo svim učenicima, a osobito onima koje su prošle dalje na županijski susret. Županijski susret „LiDraNo 2022.“ će se održati, predviđeno, 17. ožujka 2022. godine u organizaciji OŠ „Grigor Vitez“, Osijek.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

Pročitajte još