Odigrane Sportske igre mladih u šahu u Našicama

 

Dana 16.4.2023. u prostorijama ŠK Slavonac Našice odigrane su Sportske igre mladih u šahu na kojem su natupili igrači iz Velimirovca, Đurđenovca i Našica. Natjecanje se igralo uz tempo igre od 10min+5sek u ukupno 4 kategorije.

U kategoriji djevojčica do 11 godina nastupile su dvije igračice koje su dvokružno odigrale turnir te je s dvije pobjede prvo mjesto osvojila Ingrid Holjenčin, a drugo Franka Tomaić. U kategoriji dječaka do 11 godina nastupilo je 7 igrača te je nakon 7 kola prvo mjesto sa svim pobjedama i 7 bodova osvojio Fran Miličević, drugo mjesto sa 6 bodova Samuel Vrekalović i treće mjesto sa 4.5 boda Matias Jurešić.

Prva dva mjesta u svakoj kategoriji ostvarili su pravo nastupa na županijskoj razini

U kategoriji djevojčica do 15 godina natupile su 3 igračica te je nakon dodatnog razigravanja prvo mjesto sa 4 boda osvojila Tina Gretić , drugo mjesto sa 4 boda Mia Dundović i treće mjesto s 1 bodom Ema Tomaić. U kategoriji dječaka do 15 godina nastupilo je 5 igrača te je nakon dodatnog razigravanja prvo mjesto sa 4 boda osvojio Ivan Miletić, drugo sa 4 boda Lovro Riger, treće sa 3 boda nakon razigravanja Nikola Tomaić.

Najbolja tri u svakoj kategoriji nagrađena su medaljama, a prva dva mjesta u svakoj kategoriji ostvarili su pravo nastupa na županijskoj razini koja će biti odigrana u Osijeku 20.5.2023. Ovim putem čestitamo svim sudionicima na lijepim partijama i ugodnom druženju, a posebno plasiranima na županijsko natjecanje na kojem će nastupiti sva četiri dječaka i jedna djevojčica iz Našica te tri djevojčice iz Velimirovca. Sretno!

Pročitajte još