Obilježen Međunarodni dan sestrinstva u Našicama – Galerija

sestre1

sestre1

Prigodom međunarodnog dana sestrinstva, medicinske sestre i tehničari opće bolnice Našice proveli su javno zdravstvenu akciju mjerenja tlaka i razine šećera u krvi na Trgu dr. Franje Tuđmana u Našicama.

Akciji se odazvao veliki broj građana, a pridružili su se i gradonačelnik Stjepan Pinatrić, predstavnik grada Josip Miletić, ravnatelj opće bolnice Našice Hrvoje Šimić, predsjednik upravnog vijeća bolnice Dražen Brkić.

Pomoćnik ravnatelja za kvalitetu opće bolnice Našice, doktorica Ljiljana Hodak u povodu akcije je rekla nekoliko riječi. “Danas obilježavamo dan sestrinstva, a povodom toga sestre opće bolnice Našice izašle su među svoje sadašanje, prijašnje i buduće pacijente. Mjerio se krvni tlak, šećer u krvi, respiratorno su pregledali ljude i upoznali građanstvo s onim što sestre rade. U lancu zdravstva sestre su naša velika podrška i bez njih ne bi mogla raditi nijedna bolnica niti jedna zdravstvena ustanova. Na taj način želimo njima zahvaliti za njihovu požrtvovnost, njihov rad i njihovu ljubav prema pacijentima.”

sestre2

“Svi znamo da je pružanje zdravstvene usluge jedno od najvažnijih stvari, pogotovo ljudima koji imaju problem sa zdravljem. U zdravstvenom sustavu se zna tko čini nekakav osnov. Dakle osnova su liječnici, međutim rad liječnika bez rada sestara i zajedničke suradnje je apsolutno nemoguć. Prema tome mi jednostavno u svakodnevnom radu, uvažavamo sve struke koje rade u jednom zdravstvenom sustavu, a tako doprinosimo kvalitetnijem životu svih ljudi kojima pružamo usluge. Bez sestara apsolutno je nezamisliv rad liječnika kao i cijelog našeg sustava. Naravno da sestre kao i svi drugi zdravstveni djelatnici teže sve većoj edukaciji, samostalnosti i da to nosi i sve veću odgovornost. Možemo reći da naša ustanova podržava i potiče daljnje školovanje, usavršavanje specijalizacije, doktorske studije svih naših sestara kako bi naša usluga postajala sve kvalitetnija i kako bi stali uz bok onima koji su najbolji u pružanju zdravstvenih usluga. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim medicinskim sestrama i tehničarima i u bolnici, ali naravno i u svim drugim ambulantama doma zdravlja na suradnji i zaželim im čestiti sretan Dan sestrinstva.” – rekao je ravnatelj opće bolnice Našice Hrvoje Šimić.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2017/5mjesec/10/v2{/gallery}

 
banner kraj

Pročitajte još