Novo izdanje Pannonian Challenge-a od 15. do 19. lipnja

Na lijevoj obali Drave, u skate parku, od 15. do 19. lipnja, Osječane i njihove goste ponovno očekuje Pannonian Challenge, festival ekstremnih sportova i urbane kulture, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije. Vrhunski vozači, profesionalci i amateri, iz više od 20 zemalja svijeta natjecat će se u discliplinama skate, inline, romobil i BMX Freestyle.

Ove godine u sklopu manifestacije održava se i završnica devete sezone najvećeg regionalnog esport (gaming) natjecanja – A1 Adria League. Glazbeni program odvijat će se na dvije lokacije – u Skate parku i u dvorištu Kazamata. Najavi događaja nazočili su zamjenik župana Josip Miletić, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjana Roth, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, direktorica TZ Osijek Tajana Rogulja te direktor Pannnonian Challenge-a Jurica Barać.

Sport se posljednjih desetak godina razvija na potpuno drugačiji način

Zamjenik župana Josip Miletić istaknuo je kako je Pannonian Challenge brend Osječko – baranjske županije i jedna od naših najznačajnijih turističko – sportskih manifestacija koja iz godine u godinu pomiče granice i postavlja nove trendove.

„23 godine održavanja dokaz su da se znanjem, vizijom i kreacijom mogu postići izvrsni rezultati i prirediti svjetski zapažene manifestacije. Sport se posljednjih desetak godina razvija na potpuno drugačiji način, mladi ljudi donose nove ideje, a ekstremni sportovi zauzimaju sve veći prostor. Osječko – baranjska županija daje punu potporu Pannonian Challengeu kao snažnom i kvalitetnom promotoru sporta, zabave i destinacije, koji godinama ostvaruje visoku razinu svjetske promocije grada Osijeka, Osječko – baranjske županije i Hrvatske. Siguran sam da će i ovogodišnji festival ekstremnog sporta i zabave nadmašiti dosadašnje te svim sudionicima i pratiteljima opet donijeti vrhunski doživljaj.” – kazao je Miletić.

„Pannonian Challenge daje dodatni urbani štih gradu Osijeku, a okuplja natjecatelje i goste iz Europe i svijeta, što u turističkim brojkama puno znači za grad. Traži se ležaj više.” – rekao je gradonačelnik Ivan Radić i čestitao organizatorima poručivši kako će Grad Osijek nastaviti podržavati ovu manifestaciju. Podsjetio je i na nedavno održan Svjetski kup u gimnastici, te na Osječko ljeto kulture koje će ove godine početi 2. srpnja i trajati dva mjeseca. Dodao je i da će Copacabana s radom početi u prvoj polovici srpnja te da nema bolje pozivnice za doći na ljeto u Osijek od ovih kulturnih, sportskih, glazbenih i svih drugih sadržaja.

Ove godine festival ima i humanitarni karakter

Organizator Pannonian Challenge-a Jurica Barać objasnio je što sve čeka posjetitelje festivala u sljedeća četiri dana.

„Ovogodišnje izdanje otvaramo danas, izložbom fotografija u skate parku, sutra je na rasporedu natjecanje u rolama, u petak skate, a u subotu BMX. Ulaz na sportski dio je besplatan, a za glazbeni dio je simboličan. Uz to, imamo i dva gaming event-a koji su svojevrsna ekstenzija Pannonian Challenge-a i smjer u kojem želimo ići u spajanju mladih oko urbane kulture. Ove godine s nama je više od 150 natjecatelja iz 27 zemalja o kojima će brinuti stotinjak volontera kojima se iskreno zahvaljujem.” – kazao je Barać i dodao da je želja organizatora da djeca i mladi prateći natjecanja na festivalu osjete da nisu ništa drugačiji od najvećih zvijezda natjecanja te da samo trudom, radom i zalaganjem mogu postići velike stvari.

Ove godine festival ima i humanitarni karakter jer će se u skate parku prikupljati bicikli za ratom pogođene Ukrajince.

„Svi oni koji žele donirati bicikle mogu to učiniti za vrijeme trajanja festivala, a primamo čak i neispravne bicikle koje ćemo popraviti i pobrinuti se da stignu u Ukrajinu.” – naglasio je Jurica Barać.

Pred posjetiteljima Osječko – baranjske županije niz je turističkih događaja i aktivnosti, najavila je pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjana Roth, a ovog vikenda započinje vinski mjesec Osječko – baranjske županije.

Pročitajte još