Novi vizualni identitet Učeničke zadruge „Isidora”

Učenička zadruga „Isidora” Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice dobila je novi vizualni identitet. U okviru projekta „Redizajn UZ Isidora“ učenici 4. razreda ekonomske škole s profesoricom Lidijom Lovrić okupljeni u Sekciji Vježbenička tvrtka osmislili su logo, roll-up banner, izradili web stranicu, facebook stranicu zadruge i uredili pano u holu škole.

Ova inicijativa rezultirala je potpunim osvježenjem vizualnog identiteta zadruge. Sekcija Vježbenička tvrtka, kojoj je jedan od zadataka promocija zadruge, preuzela je vođenje ovog projekta s ciljem unaprjeđenja prepoznatljivosti zadruge te modernizacije njezine prisutnosti kako u fizičkom, tako i u digitalnom prostoru.

Uređeni pano kao stalna postava dodatno je obogatio prostor školskog hola

Novi logo simbolizira suradnju učenika tri organizacijske cjeline ove škole: Industrije i obrta, Ekonomije, trgovine i ugostiteljstva i Gimnazije. Svoje aktivnosti provode u sekcijama koje objedinjuje zadruga u jednu cjelinu. Kućne boje su zelena, narančasta i smeđa što asocira na zelene livade, polja zlatnog žita i šume što je karakteristično za Slavoniju i okruženje u kojem se nalazi ova škola.

Roll-up banner nije samo estetski privlačan već je i informativan te pruža pregled aktivnosti i postignuća zadruge. Svrha mu je predstavljanje zadruge na sajmovima i smotrama. Nadalje, uređeni pano kao stalna postava dodatno je obogatio prostor školskog hola, pružajući detaljan uvid u rad zadruge te potičući interes učenika za njezin rad.

Najznačajnija promjena dogodila se digitalno, kroz izradu web stranice i facebook stranice zadruge. Ove stranice postale su ključno sredstvo komunikacije s javnošću, pružajući informacije o proizvodima, uslugama, aktivnostima te mogućnostima suradnje sa zadrugom. Dodatno, web stranice olakšavaju pristup informacijama o radu zadruge, što pomaže u širenju svijesti o njenom postojanju i važnosti za školu.

Ovaj projekt redizajna nije samo poboljšao vizualni identitet zadruge, već je i demonstrirao snagu suradnje, kreativnosti i angažmana svih sekcija zadruge. Sekcija Vježbeničke tvrtke Učeničke zadruge Isidora nastavit će s radom na promociji i unaprjeđenju zadruge, uz nadu da će inspirirati druge učenike na slične inovativne inicijative.

Izvor: SŠIK Našice, Lidija Lovrić, prof.

Pročitajte još