Nova vozila za vatrogasne organizacije

U prostorijama Hrvatske vatrogasne zajednice jučer, 14. 5. 2024. godine, su potpisani ugovori za nabavu novih 78 vatrogasnih vozila za šumske požare, ukupne vrijednosti 21.618.062,50 EUR. Radi se o vozilima financiranim iz sredstava općekorisnih funkcija šuma, a koja će biti podijeljena županijskim vatrogasnim zajednicama.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković ugovore je potpisao s tvrtkama Flammifer i Ziegler, a koje će sukcesivno isporučivati vozila u ovisnosti o spremnosti za preuzimanje određene količine vozila odjednom.

„Nastavljamo s programom modernizacije i opremanja hrvatskih vatrogasaca. Vozila za čiju smo nabavu danas potpisali ugovore, a koji će se primjenjivati po donošenju presude Visokog upravnog suda, realizirana su u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede iz sredstava općekorisnih funkcija šuma. Podsjetimo da se umjesto 5% za vatrogasne postrojbe i zaštitu od požara izdvaja 20% ukupno prikupljenih sredstava, što je protekle 4 godine značajno doprinijelo boljoj opremljenosti naših vatrogasaca. Sada imamo standardizirana vozila, a planiramo potpisati i novi ugovor s Ministarstvom poljoprivede te nastaviti s nabavom vozila i opreme, kako bi vatrogasci RH bili što spremniji i operativniji za sve izazove koji se pred njih stavljaju.” – kazao je zapovjednik Tucaković prilikom potpisivanja.

Izvor: HVZ

Pročitajte još