Nova prevara putem interneta

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske preko društvene mreže 16. ožujka 51-godišnjakinja iz Donjeg Miholjca stupila je u kontakt s nepoznatom osobom kako bi dogovorila najam stana u Splitu. Lažnim prikazivanjem činjenica tijekom komunikacije nepoznata osoba dovela je u zabludu 51-godišnjakinju koja je za najam stana uplatila 400 eura. Nakon što je novac uplaćen počinitelj se više nije javljao niti joj je novac vraćen. Policija traga za počiniteljem.

Kako ne biste postali žrtva prevaranta, policija vam savjetuje da olako ne prihvaćate neprovjerena poznanstva i neuobičajene zahtjeve za novčane uplate. Jedna od najučinkovitijih obrana od prijevara preko interneta je podizanje svijesti potencijalnih žrtava o opasnostima s kojima se mogu susreti na internetu. O mogućim prijevarama putem interneta, ali i o načinima zaštite, možete pročitati OVDJE.

Policija pronašla maloljetne kradljivce

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđena je osnovana sumnja da su dva maloljetnika iz Belog Manastira počinila kazneno djelo „Teška krađa“. Maloljetnici su između 14. i 17. travnja na području Belog Manastira provalili u osnovnu školu iz koje su ukrali 170 eura. Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Belišće utvrđena je osnovana sumnja da je maloljetnik iz Stipanovaca počinio kazneno djelo „Teška krađa“. Maloljetnik je 24. veljače na zahtjev 74-godišnjaka došao na njegovu adresu u cilju da pokupi staro željezo te je tom prilikom iz šupe ukrao motornu pilu i brusilicu. Protiv maloljetnika policijski službenici podnose prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede dok je u ostalih osam prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek, dvije na području Belog Manastira te po jedna na području Donjeg Miholjca, Našica i Belišća.

U nadzoru prometa zatečena dva alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer u nadzoru prometa evidentirana dva vozača (jedan osobnog automobila i jedan bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 1,88 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 62-godišnjak iz Josipovca. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,88 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili do 60 dana zatvora i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još