Nova odličja za Taekwondo klub „Našice”

U subotu 10.12.2022. održan je 20. Maksimir kup u organizaciji TKD kluba Maksimir iz Zagreba. U sklopu turnira, TKD klub Maksimir proslavio je i 40 godina postojanja. Da se prisjetimo, suosnivač ovog kluba je Našičanin Branko Leš 6. dan. Natjecanje na kojem je bilo prijavljeno oko 500 natjecatelja iz 6 država (BIH, Slovenija, Slovačka, Mađarska, Makedonija i Hrvatska) organizirano je u svim disciplinama – KICK, borbe i forme.

Taekwondo klub Našice pod vodstvom trenera Ane Kalman, Maje Hodanovac i Branka Leša nastupio je s 18 natjecatelja. Nažalost, zbog korone dio natjecatelja bio je spriječen u odlasku na ovo natjecanje.

U Kicku, a pod budnim oko trenerice Maje Hodanovac, nastupili su i osvojili sljedeće medalje;

  • Zlato – Petra Šebalj i Nika Nika Rosković
  • Srebro – Mario Josip Bureš, Aurora Černjava i Tina Lešić
  • Bronca – Sara Šimeg, Maja Bureš

dok su Nera Galić i Aria Bošnjaković zauzele 5 mjesto.

Zbrojem svih rezultata kikići su osvojili i pehar za prvo mjesto u ukupnom poretku klubova u KICKU

U formama našički kadeti i juniori su prešli u kategoriju više i našli se u težoj kategoriji s RH reprezentativcima. Vrlo dobre ocjene i nastup, nažalost, nisu bili dovoljni za medalju te su Ana i Iva Gajić, Niko Nogić i Noa Rakić ovaj put ostali bez medalje. Nova imena kluba u natjecanju u formama su Leona Šebalj i Tena Nađ. Obje kadetkinje su odlično odradile svoj prvi nastup u formama. Leona je zauzela 5. mjesto, a Tena Nađ osvojila je broncu.

U borbama, nakon duže stanke, na borilište se vratila i Antonela Nađ u kadetskoj kategoriji – 55kg koja je nakon dvije pobjede osvojila zlatnu medalju. Izrazitom željom i spremnošću Antonela je u obje borbe dominirala i obje su borbe ranije prekinute u korist Antonele.

Petra Nogić je nastupila u kategoriji mlađih kadetkinja u kategoriji – 36kg te je nakon dvije izrazito napete borbe osvojila zlatnu medalju. Ova izrazito srčana, borbena i nježna djevojčica potvrdila je da je tatami njeno omiljeno mjesto na kojem daje sve od sebe. Čak i više nego na treningu!

Zadnja i ne manje važna je Lora Lijić, djevojka kojoj je ovo prvi nastup u borbama. Njezina velika želja za borbom rezultirala je brončanom medaljom! Iako je prvi put na tatamiju Lora se vrlo brzo prilagodila protivnicama i samoj borbi te je pokazala odlučnost i srčanost. Iz Kluba se nadaju da će u tom tempu nastaviti i dalje. Na temelju svih osvojenih medalja u svim kategorijama Taekwondo klub „Našice” zauzeo je visoko 4. mjesto i osvojio pehar u ukupnom poretku klubova.

Pročitajte još