Nezapamćeni uspjeh našičkih maturanata u poznavanju stranih jezika

Tijekom veljače i ožujka ove godine održan je niz natjecanja učenika srednjih škola iz različitih predmeta na različitim razinama.Učenici Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice redovito sudjeluju na brojnim natjecanjima, no ove su godine pokazali zavidno znanje u poznavanju tri strana jezika koja učenici u školi imaju priliku učiti. Osvojena su čak tri prva mjesta na županijskim razinama natjecanja iz engleskog, njemačkog i španjolskog jezika.

Tri prva mjesta na županijskoj razini natjecanja i čak dva poziva na državnu

Tako je 17. veljače 2023. održano Županijsko natjecanje iz Njemačkog jezika na kojem je 1. mjesto zauzela Lea Kaselj učenica 4.a opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Marije Kramarić.

Nadalje, 28. veljače održano je Županijsko natjecanje iz Engleskog jezika na kojem je 1. mjesto zauzeo Noel Mrkonjić Đuroković, učenik 4. razreda prirodoslovno – matematičke gimnazije pod mentorstvom profesorice Barbare Bošnjak.

9. ožujka održano je Županijsko natjecanje iz Španjolskog jezika na kojem je 1. mjesto osvojio Nino Balog, učenik 4. razreda jezične gimnazije pod mentorstvom profesorice Marije Božičanin. Na temelju ostvarenog uspjeha na županijskoj razini, učenici Lea Kaselj i Noel Mrkonjić Đuroković pozvani su na državnu, ujedno i posljednju razinu natjecanja iz njemačkog, odnosno engleskog jezika.

Našičkim srednjoškolcima čestitamo na dosadašnjem uspjehu te želimo puno sreće i znanja na državnim natjecanjima!

Izvor: SŠIK Našice; Profesorice B. Bošnjak, M. Božičanin i M. Kramarić

Pročitajte još