Neregistriranim vozilom sletio s kolnika pa se odbio alkotestirati

U Đurđancima se jučer oko 23,15 sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Četrdesetdvogodišnjak sa šireg područja Đakova upravljao je neregistriranim osobnim automobilom te je uslijed proklizavanja sa zadnjim kotačima sletio s kolnika kojom prilikom je oštetio tri parkirana vozila. Vozaču, koji se odbio alkotestirati, istekla je vozačka dozvola 2022. godine. Četrdesetdvogodišnjak je nakon svega smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Otkriven kradljivac

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 54-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, 54-godišnjak je u svibnju između Osijeka i Klise ukrao motocikl čime je 36-godišnjem vlasniku pričinio materijalnu štetu od oko 2.000 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Ukrao bicikl

Nepoznati počinitelj je jučer iz zgrade u Osijeku ukrao bicikl čime je 20-godišnjoj vlasnici pričinio materijalnu štetu od oko 900 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Sletio s kolnika s 1,88 promila alkohola

U Osijeku se jučer oko 12 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Šezdesetšestogodišnji vozač osobnog automobila iz Osijeka uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,88 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.040 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Evidentirano šest alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentirano šest vozača (tri osobnih automobila i tri bicikala) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 2,37 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 18,35 sat u Suzi, kada je u nadzoru prometa zatečen 61-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,37 promila alkohola u krvi. Biciklist je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Pročitajte još