Nedozvoljena uporaba osobnih podataka

Nedozvoljena uporaba osobnih podataka

Nedozvoljena uporaba osobnih podataka

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 57-godišnji, 56-godišnji hrvatski državljani i 33-godišnja hrvatska državljanka počinili kazneno djelo nedozvoljena uporaba osobnih podataka. Tijekom svibnja 2015. godine 57-godišnjak je došao u posjed medicinske dokumentacije 57-godišnjakinje te ju je dostavio upravnom vijeću dječjeg vrtića na području Baranje, u kojem je bila zaposlena. Na sjednici vijeća općine u Baranji, 56-godišnjak, prilikom donošenja odluke o razrješenju 57-godišnjakinje s radnog mjesta iskoristio njezinu medicinsku dokumentaciju, dok je 33-godišnjakinja na toj sjednici iznosila sadržaj dokumentacije. Također je 33-godišnjakinja, ustanovi za zdravstvenu skrb u Osijeku, bez odobrenja i znanja 57-godišnjakinje, dostavila njezinu medicinsku dokumentaciju. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.

 

Prijevara

Tijekom ožujka 38-godišnjakinja je s vlasnikom tvrtke iz Ivanovca za iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna dogovorila izgradnju kioska u Osijeku. U kolovozu je uplatila novac na račun tvrtke, uz obećanje da će kiosk biti gotov do rujna, što do danas nije učinjeno, niti joj je novac vraćen. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Provalio u vozilo

U noći sa 7. na 8. studenog nepoznati je počinitelj na parkiralištu u naselju Sjenjak u Osijeku provalio u osobni automobil. Počinitelj je ukrao torbu sa sportskom opremom i elektroničkom opremom, ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Požar u Tenji

U večernjim satima 7. studenog došlo je do za paljenja dva štaglja (sjenika) u dvorištu obiteljske kuće u Tenji. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, a uzrok i iznos materijalne štete utvrdit će se očevidom 9. studenog.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna je osoba teže, a dvije su osobe lakše ozlijeđene. Preostalih pet nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Šest se dogodilo na području Osijeka, a sedma na području Našica.

Pročitajte još