Nogomet – Šteta što prvenstvo završava

nogomet21_11_1a

Iako su u Đakovu nastupili bez standardnih, ali požutjelih, Hečimovića, Andrakovića i Gašparića, nogometaši Naška su velikim zalaganjem postigli vrijednu  pobjedu. Bilo ih je milina lijepo gledati gdje jedan drugog bodri i ispravlja u greškama, kojih je budimo iskreni bilo veoma malo. Od početka susreta vidjela se želja za pobjedom koja je više nego zaslužena.

nogomet21_11_2a

Nakon kraćeg ispitivanja snaga Našk je preuzeo inicijativu i u osamnaestoj minuti poveo. Slobodan udarac iskosa s lijeve strane izveo je Ćosić. Loptu je namjerno propustio Kraljik a Hvizdak podmetnuo nogu za vodstvo. Minutu poslije istaknuo se vratar Knežević koji je loptu krajnjim naporom rukom proslijedio u korner. Poznato je kako kod Naška sve slobodne i udarce iz kuta izvodi Ćosić. Tako je bilo i u tridesetčetvrtoj minuti. S jedno tridesetak metara  precizno je pogodio nezaštićeni dio mreže nemoćnog vratara Marijanovića. Do kraja prvog dijela Našičani mirno čuvaju loptu i na odmor odlaze s dva pogotka prednosti.

nogomet21_11_3a

Drugo poluvrijeme je Croatia krenula agresivnije i pogodak je što se kaže „visio u zraku“. Igrala se pedesetsedma minuta lopta je ubačena s lijeve strane obrane Naška, Pavličić i Ćosić bili su neodlučni i Stipanoviću omogućili da smanji rezultat. Opsada je trajala još nekoliko minuta nakon čega su Našičani umrtvili igru i utakmicu mirno priveli kraju. Za istaći je kako je utakmicu zbog vremenskih neprilika (hladnoće i magle)  pratio mali broj gledatelja, od kojih je polovina bila iz Našica.

nogomet21_11_4

Do kraja prvenstva ostala je još domaća utakmica sa Slavijom u Našicama. Za očekivati je da će Našk i u ovoj utakmici iskazati borbenost i osvojiti nove bodove koji bi mu, nakon silnih turbulencija i nesreća, trebali biti čvrsti temelj za proljetni dio prvenstva. U kojem su u prvih šest kola četiri puta domaćini.

3. HNL Istok, 14. kolo, CROATIA – NAŠK    1:2 (0:2)

Đakovo –  Igralište Croatie.
Gledatelja 30.
Glavni sudac Ivan Menđušić (Vinkovci).
Pomoćni suci: Dinko Šporčić (Nova Gradiška), Kristijan Kovač (Osijek).
Četvrti sudac Damir Pastuović (Županja).
Delegat: Antun Perić (Osijek).
Strijelci: 0:1 – Hvizdak (18), 0:2 – Ćosić (34), 1:2 – Stipanović (57). Opomenuti igrači: Bešlić, Sivrić (Croatia), Šundalić, Hvizdak (Našk).

nogomet21_11_5a

Croatia: Marijanović (od 38. Lulić), Kovačić, Bešlić, Milković, Kerovec (od 86. Lovaković), Novoselić, Mašić, Kedačić, Stipanović, Gavran (od 76. Sivrić), Goluža.
Trener Damir Lelas.

Našk: Knežević, M. Ivković, Tomaš, Pavličić (od 71. J. Ivković), Kubaček (od 87. Bibić), Žigić (od 33. Horvat), Ćosić, Šundalić, Hvizdak, Prevolšek, Kraljik.
Trener Zoran Santrač.

Igrač utakmice: Danijel Ćosić (Našk).

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još