Našičkim vrtićancima predstavljena nova slikovnica „Drvo dobrih djela“

U Dječjem vrtiću “Zvončić” Našice održana je promocija nove slikovnice Hrvatskog Crvenog križa naziva „Drvo dobrih djela“. Slikovnica je izrađena u sklopu projekata „Education for Humanity from an early age – the Humanity Corner”, u prijevodu „Kutić humanosti“ projekt koji Hrvatski Crveni križ provodi. Ravnatelj GDCK Igor Feldi bio je zadovoljan ovom suradnjom, te je istaknuo da se tema humanosti nastavlja širiti krenuvši od najranije dobi. 

Slikovnica je pisana u stihovima i u formi basne

Prisutne mališane, kao i uzvanike na početku pozdravile su ravnateljica Dječjeg vrtića “Zvončić” Našice Snježana Kanđera, ravnateljica Gradske knjižnice Našice Silvija Šokić i zamjenica izvršnog predsjednika HCK Marina Pinjagić Telak koje su istaknule važnost razvijanja osjećaja humanosti od najranije dobi djece kao nositelja promjena u stvaranju boljeg društva. Cilj slikovnice je djecu predškolske dobi i rane školske dobi potaknuti na prepoznavanje potreba i poticanje na djelovanje unutar lokalne zajednice, razvoj empatije, solidarnosti, humanosti i prihvaćanje različitosti te destigmatizacija siromaštva i stvaranje boljeg, osjetljivijeg i općenito humanijeg društva.

Slikovnicu je prekrasnim ilustracijama obogatio ilustrator Sven Nemet. Sven je završio Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu te se aktivno bavi ilustracijom, dizajnom, animacijom, izradom društvenih i videoigara. Tekst slikovnice pripremila je Ljerka Pukec, odgojiteljica mentorica, autorica brojnih igrokaza, interaktivnih slikovnica i priča za djecu koje se nalaze i u čitankama za osnovne škole. Ljerka piše i pjesme kako za djecu tako i za odrasle, a sudjeluje i u izradi lutaka. Slikovnica je pisana u stihovima i u formi basne. Kroz priču se problematiziraju poteškoće s kojima se djeca susreću od rane životne dobi, na njima prihvatljiv i razumljiv način.  

Pročitajte još