Našički srednjoškolci obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježavamo 18. studenoga u sjećanje na dan kada je 1991. slomljena herojska obrana grada Vukovara i kada je u Škabrnji počinjen stravičan zločin nad stanovništvom. Odlukom Hrvatskog sabora, od 2019. godine, navedeni datum proglašen državnim praznikom pod nazivom Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Diljem naše zemlje, a ponajviše u Gradu Heroju – Vukovaru, hrvatski branitelji i građani iskazuju poštovanje prema svima koji su svojim djelima i životima stvarali i branili Domovinu. Poštujući Vukovar, simbol hrvatskog otpora i borbe za slobodu, poštujemo i sve njegove heroje i njegovu žrtvu, kao i sve žrtve i heroje Domovinskog rata diljem Lijepe Naše.

Učenici, profesori i ostali zaposlenici Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice, uključili su se u obilježavanje prigodnim programom u atriju škole. Pročitan je prigodni tekst, „Priča o gradu” Siniše Glavaševića, upaljeni brojni lampioni i izrečena molitva. Minutom šutnje odana je počast svim hrvatskim braniteljima i građanima koji su svojim djelima i životima branili Vukovar, Škabrnju i cijelu Hrvatsku.

Kako navode iz škole program su vodili učenici Iva Buljan i Gabriela Lošić (4.b ek) te Laura Kojić (4. a ek), a molitvu Nikolina Pavlović, prof. Koordinatori obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje bili su Danijela Puhanić, prof., Krunoslav Kovačević, prof. i Adela Grabež-Barut, prof.

Izvor: SŠIK Našice

Pročitajte još