Našički srednjoškolci na smotri učeničkih zadruga Osječko – baranjske županije

Srednja škola Donji Miholjac bila je 3. svibnja 2024. domaćin Smotre učeničkih zadruga Osječko – baranjske županije. Zbog vremenskih uvjeta, smotra i proljetni sajam održani su u holu škole. Predstavila se 21 učenička zadruga od ukupno 61 učeničke zadruge koje djeluju na području županije. Smotru su otvorili gradonačelnik Goran Aladić i ravnatelj Nenad Perić sok su voditelji programa bili su učenici škole domaćina, a u glazbenom dijelu Tamburaški sastav Srednje škole Donji Miholjac.

Odlukom povjerenstva, pobijedila je Učenička zadruga „Čuvarkuća” OŠ Ante Starčevića Viljevo

Učeničku zadrugu ISIDORA našičke srednje škole predstavili su učenici Danijel Filipović, Denis Borovička i mentorica Dragana Bogojević, prof. Predstavili smo se radovima svih sekcija, a u natjecateljskom dijelu smotre radom Šarenih okvir. Proizvod je nastao upotrebom recikliranih i prirodnih materijala, ima uporabnu vrijednost i izazvao je veliko zanimanje posjetitelja i članova ostalih učeničkih zadruga. Izradili su ga učenici Građevinske sekcije Denis Borovička, Mateo Sabljak i Danijel Filipović uz mentorstvo voditeljice sekcije Dragane Bogojević, prof. i Dinka Kaselja, stručnog učitelja.

Odlukom povjerenstva, pobijedila je Učenička zadruga „Čuvarkuća” OŠ Ante Starčevića Viljevo, drugo mjesto osvojili su domaćini – Učenička zadruga „Celestina”, dok su se na treće plasirali učenici i njihovi nastavnici iz Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark” Osijek. Sve tri učeničke zadruge sudjelovat će na 36. državnoj smotri Učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja će biti održana krajem rujna u Poreču. Tijekom smotre održan je i sastanka voditelja svih učeničkih zdruga na kojem su dobivene informacije o daljnjem radu tijekom ove školske godine.

Izvor: SŠIK Našice, Danijela Puhanić, prof

Pročitajte još