Našički planinari na Dilj gori i Samoborskom gorju

Našički planinari na Dilj gori i Samoborskom gorju

Našički planinari na Dilj gori i Samoborskom gorju

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENašički planinari, članovi PD „Krndija“ Našice bili su vrlo aktivni prethodni vikend. Posjetili su Dilj goru i tradicionalnu planinarsku manifestaciju „Susret planinara pjesnika i slikara kojeg organiziraju prijatelji iz HPD-a „Sokolovac“ Požega. Ondje su uživali u proljetnom ruhu Dilj gore, prekrasnim vidicima i kreativnosti planinarskih pjesnika i slikara uz nove mlade snage našičkog planinarstva, Sanelu i Tamaru.

Istovremeno, su u dvodnevnom izletu uživali Našičani koji su se uputili u ljepote Samoborskog gorja.

Našički planinari na Dilj gori i Samoborskom gorju

„Još jedan izlet točno prema planu je iza nas. Sunčana i vrlo topla dva dana vikenda bila su savršena za dobar dojam koji može pružiti priroda Samoborskog gorja. 
Nakon ugodne vožnje, gotovo da nije bilo početnog umora, pa je predviđena ruta (20 km) od Okića do Plešivice i dalje do Kleti na Poljanicama bila savladana bez većih poteškoća. Staza je vodila najvećim dijelom kroz šumu, a manji dio uskom asfaltnom cestom, koja uopće nije bila loš izbor zbog odličnih šumskih jagoda!

Našički planinari na Dilj gori i Samoborskom gorju
Stijena Okića je ovaj vikend bila izazov mnogim penjačima koji su nakon uspješno odrađenih penjačkih zadataka uživali u okruženju Planinarskog doma „dr. Maks Plotnikov“ do kasno u noć. Na kraju dana, naša ekipa ostala je sama u Domu što nam je dalo neopisiv osjećaj privilegiranosti i suživota s prirodom kakav se rijetko događa. Buđenje uz cvrkut ptica, meditacija po okolnim klupama s pogledom na cvjetne livade i mnoštvo šumskih jagoda. Pogled u čistu ljepotu…
Pred nama je uspon na Okić, pa poučnom stazom Okićnicom nazad do doma gdje nas čeka hladno pivo, a prije toga može domaća juha…i/ili sir s kajmakom…i/ili češnjovke…i/ili grah, pa štrudla. Praznički nedjeljni ručak! I još u povratku kremšnite u Samoboru! Ne znamo da li zbog planinarskog iskustva, generacijskog razumijevanja ili naprosto zbog lijepog vremena, dojam nakon ovog izleta je odličan. U ime ekipe izjavljujem da je iza nas jedan prekrasan izlet.
Hvala svima koji su sudjelovali i učinili ga takvim.“

Pročitajte još

Učitavanje...