Našičke gimnazijalke sudjelovale u 20. po redu kazališnom festivalu Theaterspiele u Varaždinu

 

U Varaždinu su i ove godine održane Theaterspiele, dramske igre na njemačkom jeziku. Sudjelovalo je 45 dramskih skupina na njemačkom jezika iz više europskih zemalja. Cilj dramskih igara je promicanje njemačkog jezika na ovom području, razvoj suradnje između škola, osnovnih i srednjih, te vrtića koji sudjeluju i to ne samo na području RH nego i na međunarodnoj razini.

Cjelokupna manifestacija odvija se u tri dana kroz koje je svakoj dramskoj skupini omogućeno da nastupi sa svojom predstavom na njemačkom jeziku u prostoru Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice je sudjelovala ove godine po drugi puta

Osim mogućnost da se sudionici svojom predstavom predstave u okviru Dramskih igara organizirane su i radionice za učenike i učitelje njemačkog jezika na temu „Klassenzimmer voller Emotionen”. Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice je sudjelovala ove godine po drugi puta te su učenice Lana Puhanić, Helena Sajda, Ivana Vumir i Sara Wolf iz 1. a razreda opće gimnazije te Elizabeta bernat i Tihana Moguš iz 1. b opće gimnazije odigrale predstavu Herzlich Willkommen prema scenariju prof. Adrijane Rajić. Dramsku skupinu na njemačkom jeziku vodi prof. Mirjana Rajić, koja je pratila učenice u ovoj avanturi.

Izvor: SŠIK Našice, Mirjana Rajić, prof.izvrsna savjetnica

Pročitajte još