Našička srednja škola ove subote obilježava Europski dan jezika

U organizaciji aktiva stranih jezika prof. Mirele Rukavina – Sabo i Snježane Krištofik Juranić, profesorica iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice te nastavnica, nastavnika i učenika Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice, Osnovne škole kralja Tomislava Našice, Osnovne škole Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac, Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač, Gornjogradske gimnazije iz Zagreba, Filozofskog fakulteta iz Osijeka, Europe Directa iz Osijeka i Zajednice tehničke kulture iz Našica, a sve uz potporu Grada Našica i gradonačelnika Krešimira Kašube, dr. med. vet. i direktorice Turističke zajednice grada Našice gđe. Ines Resler u subotu 23. rujna 2023. obilježit će se 22. obljetnica Europskog dana jezika na Trgu dr. Franje Tuđmana u vremenskom razdoblju od 9,00 do 12,00h, a u slučaju lošeg vremena obilježavanje će se održati u prostorima matične zgrade Srednje škole Isidora Kršnjavoga u Našicama.

Vijeće Europe proglasilo je 2001. godine Europski dan jezika koji se slavi 26. rujna svake godine.

Opći ciljevi Europskog dana jezika su:
  1. Upozoriti javnost na važnost učenja jezika i raznolikost raspona naučenih jezika kako bi se povećala višejezičnost i međukulturalno razumijevanje;
  2. Promicati bogatu jezičnu i kulturnu raznolikost Europe, koje treba njegovati i sačuvati;
  3. Poticati cjeloživotno učenja jezika u školi i izvan nje, bilo za studijske svrhe, za profesionalne potrebe, za potrebe mobilnosti ili užitka i razmjene.

Izvor: SŠIK Našice

Pročitajte još