Našička srednja škola obilježila Mjesec hrvatske knjige i Međunarodni mjesec školskih knjižnica

Tijekom listopada i studenoga u prostoru školske knjižnice obilježili Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice obilježila je Mjesec hrvatske knjige i Međunarodni mjesec školskih knjižnica raznim radionicama u svrhu poticanja i razvijanja kulture čitanja i pisanja te poticanja cjeloživotnog učenja i osobnog razvoja.

Učenici 3. trgovine sudjelovali su u izradi straničnika s ciljem sudjelovanja u Bookmark Exchange Project 2023. Za partnere su dobili srednju školu iz Malezije (SMK Bandar Baru Sentu, Kuala Lumpur). Kako navode iz škole straničnike su izradili prikazujući motive iz djela Ivane Brlić Mažuranić koristeći jednostavna likovna sredstva, vodene bojice i tanke crne flomastere. Također, napisali su pismo koje su zajedno sa straničnicima poslali poštom u Maleziju, nestrpljivo iščekujući njihove.

Učenici 3. opo (frizer/soboslikar) sudjelovali su u radionici Životne vještine za tinejdžere s ciljem usvajanja zdravih životnih navika, dok su učenici 3. strojara sudjelovali u radionici Blackout poetry s ciljem razvijanja kreativnosti i dokazivanja da poezija može biti zabavna, kreativna i poticajna.

Škola se zahvaljuje profesoricama Jeleni Repinc, Kristini Knežević i Ani Štefelić na pomoći u organizaciji radionica.

Izvor: SŠIK Našice, Sanja Kurucić, školski knjižničar

Pročitajte još