Našička osnovnoškolka nagrađena na međunarodnom natječaju „Čitanje mi samo pomaže”

Učenici OŠ kralja Tomislava Našice, koji uče slovački jezik i kulturu, sudjelovali su na međunarodnom likovno – literarnom natječaju pod nazivom Čitanje mi samo pomaže / Čítanie mi iba prospeje u organizaciji Knjižnice „Štefan Homola“ iz Bačkog Petrovca.

U svom radu trebali su istaknuti svoje viđenje vezano uz sljedeće teme: Knjiga, koju sam ponio/-jela na put; Od nečitatelja/-ice sam postao/-la čitatelj/ica; Praznici s knjigom; Što više čitaš, to više znaš. Gabrijela Brizgala, učenica 5. b razreda, svojim je kreativnim radom opisala svoje praznike uz knjigu Rozprávky po telefóne / Priče nakon telefona koju je napisao Gianni Rodari te osvojila sjajno 3. mjesto, pod mentorstvom učiteljice Ane Marošević.

U stručnom povjerenstvu za izbor najboljih radova bili su: ravnateljica knjižnice Anna Spevakova i njeni suradnici, predsjednica Udruženja likovnih petrovačkih umjetnika Marija Struharova i suradnica Tatiana Milina Turanova.

Cilj ovog projekta potaknuti svu djecu da više vremena provode s knjigom

Učiteljica slovačkog jezika Ana Marošević dobila je poziv na svečanu dodjelu nagrada u Bački Petrovac, ali iz zdravstvenih razloga nije mogla otputovati, pa je nagrada krajem godine stigla poštom na školsku adresu.

Ravnateljica Anna Speváková, zajedno sa svojim suradnicima, zahvalila je mentorici na aktivnom sudjelovanju na natječaju i iskazala kako se nada dobroj budućoj suradnji. O samom je natječaju rekla kako je cilj ovog projekta potaknuti svu djecu da više vremena provode s knjigom, jer im čitanje pomaže u napredovanju i usvajanju znanja, razvija komunikacijske vještine i time doprinosi njihovom boljem uspjehu.

Svi pristigli radovi izloženi su u prostorijama knjižnice i čitaonice domaćina, a mogu se vidjeti i na njihovoj facebook stranici: https://www.facebook.com/photo/?fbid=447810070861093&set=pcb.447812040860896.

Diplomu su nagrađenoj učenici uručili ravnateljica ove škole Vlatka Zahirović i razrednik Josip Kanis. Ovim putem čestitamo na osvojenoj nagradi Gabrijeli Brizgala, koja je rekla: „Vrlo ugodno i sretno sam se iznenadila kada mi je stigla nagrada, a diploma koju sam dobila jako je lijepa. Volim crtati i pisati na svaku temu koju mi zada moja učiteljica iz slovačkog jezika i koja me uvijek potiče na rad i kreativnost.“

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

Pročitajte još